Logo Drimmelen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Terheijden’, Drimmelen

Het college van burgemeester en Wethouders van Drimmelen maakt bekend, dat met ingang van vrijdag 12 december 2014 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 22 januari 2015, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan “Kern Terheijden”.

Het bestemmingsplan Kern Terheijden omvat de gehele kern Terheijden met uitzondering van een aantal ontwikkelingsgerichte plannen, zoals bijvoorbeeld Schansstraat en Oranjeplein-Brabantstraat.

Het bestemmingsplan is conserverend van aard. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen (in de vorm van nieuwe woningbouw- of bedrijfslocaties) mogelijk worden gemaakt en dat de bestaande planologische situatie in het bestemmingsplan wordt vastgelegd conform de nieuwe wettelijke vereisten (digitale beschikbaarheid).

Een aanpassing van de regels heeft wél plaatsgevonden. Deze aanpassing van de regels is een gevolg van het samenvoegen van verschillende bestemmingsplannen in één plan en de gewenste uniformering en deregulering.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 12 december 2014 gedurende 6 weken tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Park 1 in Made.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.1719.2bp14terheijden-on01.

Tot en met 22 januari 2015 kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Drimmelen, Postbus 19, 4920 AA Made. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar (de heer G.P.M. van Tiel), van maandag tot en met donderdag telefonisch te bereiken onder nummer 140162.

Made, 11 december 2014.

Burgemeester en wethouders van Drimmelen, C. Smits secretaris

G.L.C.M. de Kok burgemeester

Naar boven