Logo De Friese Meren
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Joure – Entree Joure, De Friese Meren

Op 22 oktober 2014 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Joure – Entree Joure gewijzigd vastgesteld en tevens besloten dat geen exploitatieplan wordt vastgesteld. Met ingang van 5 december 2014 tot en met 15 januari 2015 ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Joure – Entree Joure, het bijbehorende raadsbesluit en overige bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied bestemmingsplan Joure – Entree Joure

Globaal omvat dit plan het terrein bij McDonalds met het carpool-, parkeerterrein en de bushalte met de bestaande minirotonde en de direct ten oosten daarvan gelegen gronden. Het plan maakt de reconstructie van Entree Joure mogelijk en behelst onder meer de aanleg van een ovonde ter vervanging van de huidige (mini) rotonde, de realisatie van een busplein, uitbreiding van het carpoolterrein, nieuwe fiets- en voetpaden en verplaatsing LPG-vulpunt.

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

Wijzigingen naar aanleiding van zienswijze

Deze wijzigingen hebben betrekking op het aanpassen van het begrip horecabedrijf, zodanig dat consumpties ook kunnen worden afgehaald, de bedrijfsgebonden reclamemast binnen de aanduiding ‘parkeren’ zoals opgenomen binnen de bestemming Horeca mogelijk is en een juridisch technische aanpassing van de specifieke gebruiksregels binnen de bestemming Horeca.

Ambtshalve wijzigingen

Tevens zijn er een aantal juridisch technische ambtshalve wijzigingen aangebracht en is in het begrip horecabedrijf het onderdeel dat ziet op het bedrijfsmatig verschaffen van logies geschrapt.

Inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure,het servicepunt in Balk (Dubbelstraat 1) en het servicepunt in Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast zijn het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.defriesemeren.nl en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0051.BPJRE13ENTREEJOURE-VA01.

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroeps-termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling VVH/ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

Naar boven