Vaststelling bestemmingsplan Zuidelijk Stempel West
Logo Gouda
De gemeenteraad van Gouda heeft op 5 november 2014 het bestemmingsplan Zuidelijk Stempel West gewijzigd vastgesteld.
Het plangebied ligt in de wijk Oosterwei. Het gebied ligt globaal tussen de Sportlaan, Teldersstraat, Verzetslaan en de Vliet van Erbenveld. Het project maakt onderdeel uit van wijkontwikkeling Gouda Oost.
Het bestemmingsplan voorziet in een planologische basis voor herontwikkeling van het gebied Zuidelijk Stempel West. Het bestemmingsplan maakt de bouw van woningen, een gezondheidscentrum, detailhandel en daghoreca mogelijk.
Gewijzigde vaststelling best emmingsplan Zuidelijk Stempel West
Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De doorgevoerde ambtshalve wijzigingen zijn beschreven in de nota beantwoording vooroverlegreacties.
Naar aanleiding van de raadsbehandeling is er een aantal aanvullende wijzigingen doorgevoerd. Het gaat om de onderbouwing voor de maximaal toegestane bouwhoogte, de redactie in de parkeerparagraaf en de maximaal toegestane bouwhoogte voor de klokketoren.
Het bestemmingsplan Zuidelijk Stempel West met kenmerk NL.IMRO.0513.1004BpZuidStmpl-DF01 en de daarbij behorende stukken liggen van 4 december 2014 tot en met 15 januari 2015 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:
  • -
    digitaal via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0513.1004BpZuidStmpl-DF01
  • -
    Digitaal via de website www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen, onder overzicht;
  • -
    op papier tijdens openingsuren in het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda.
Beroep
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan vanaf 5 december 2014 tot en met 15 januari 2015 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.
Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (art. 1.1 Chw jo. art. 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.
Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.
Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.
De bekendmaking in de Goudse Post op 26 november 2014 over dit onderwerp vervalt hierbij.
Gouda, 3 december 2014
Naar boven