Gemeente Bussum - aanwijzen algemene gehandicaptenparkeerplaats op de Slochterenlaan
Logo Bussum
VB 2014 - 080
Gemeente Bussum
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Dit verkeersbesluit wordt genomen op grond van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994 (artikel 18), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW).
 
Er heeft overleg met de politie plaatsgevonden zoals dat staat aangegeven in artikel 24 van het BABW. De politie heeft ingestemd met de voorgestelde verkeersmaatregelen.
 
Sinds de zomer van 2013 is winkelketen Action gevestigd aan de Slochterenlaan. Deze winkel trekt veel verkeer aan.
 
Voor de winkel is betaald parkeren, verderop is nog de mogelijkheid betaald te parkeren op het parkeerterrein van Q-park. Gehandicapten mogen met een gehandicaptenparkeerkaart bij betaald parkeren (gratis) parkeren. Deze betaald parkeerplaatsen zijn eigenlijk bijna altijd bezet. Er is verzocht een gehandicaptenparkeerplaats te realiseren.
 
Door dicht bij de entree van de winkel een gehandicaptenparkeerplaats te realiseren wordt het parkeren voor gehandicapte bezoekers van deze winkel vergemakkelijkt.
 
Het is wenselijk een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen op de Slochterenlaan tegenover de entree van de winkel. De locatie ligt net ten zuiden van de oversteek naar het parkeerterrein van Q-park. Wanneer de gehandicaptenparkeerplaats leeg staat, ontstaat daarbij nog beter uitzicht op aankomend verkeer.
 
 
BESLUIT
Het college besluit tot:
  • 1.
    Het aanwijzen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats tegenover de Slochterenlaan tegenover de entree van de winkel Action.
  • 2.
    Dit aan te geven door het plaatsen van bord E6 uit bijlage 1 van het RVV 1990, met een onderbord met de tekst “ invaliden gratis”.
 
Bussum, 3 december 2014
 
Burgemeester en wethouders van Bussum,
namens hen,
  
E. ’t Hart
teamleider, afdeling Ruimte
 
 
Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Bezwaar
Indien u het niet eens bent met deze beschikking kunt een bezwaarschrift
indienen. Ook andere belanghebbenden bij deze beschikking kunnen een
bezwaarschrift indienen.
U dient dit bezwaarschrift te richten:
Burgemeester en wethouders van Bussum
Postbus 6000, 1400 HA BUSSUM
U dient binnen zes weken na bekendmaking van deze beschikking bezwaar te maken. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
 
 
Naar boven