Vaststelling bestemmingsplan Binnenstad, Vlaszak
Logo Breda
Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 12 november 2014 het bestemmingsplan Binnenstad, Vlaszak (NL.IMRO.0758.BP2014001003-0401) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in transformatie van de panden van voorheen de Sociale Dienst aan de Vlaszak en het voormalige Hendrikspand naar circa 76 woningen en commerciële ruimte tot circa 1.780 m², alsmede ondergrondse parkeergarages.
Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan op enkele onderdelen gewijzigd. De wijzigingen betreffen het verlagen van de horeca 1 t/m 3 naar horeca 1 en 2, het op enkele delen van het plangebied ophogen van de toegestane goothoogte van 6 naar 7 respectievelijk 12 naar 13 meter en verder enkele technische aanpassingen.
Ter inzage
Het bovengenoemde plan ligt ter inzage van 4 december 2014 tot en met 14 januari 2015. Het plan is te raadplegen op de gemeentelijke website: www.breda.nl, via ‘Wonen, Wijken en Vervoer’> ‘Ruimtelijke Plannen’> ’Bestemmingsplannen ter inzage’ en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.
Beroep
Tot en met 14 januari 2015 is het voor belanghebbenden mogelijk om tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden tegen het besluit een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Naar boven