Ontwerp omgevingsvergunning en ontwerpbesluit Wet geluidhinder Hof van Roomburgh 10
Logo Leiden
Ontwerp omgevingsvergunning
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maakt bekend dat met ingang van donderdag 4 december 2014 de ontwerp omgevingsvergunning ‘Hof van Roomburgh 10’, NL.IMRO.0546.OV00058-0201, tezamen met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen (vvgb) van de raad voor een periode van zes weken ter inzage ligt. De ontwerp omgevingsvergunning betreft het renoveren van het bestaande woon-zorgcomplex Buena Vista en nieuwbouw van een atrium en wooncomplex met 40 woningen in de wijk Meerburg.
Ter inzage
Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 4 december 2014 tot en met woensdag 14 januari 2015 ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en in pdf op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. Gedurende de inzagetermijn kunnen in het atrium van het stadhuis en in het Stadsbouwhuis de papieren stukken worden ingezien.
Zienswijzen
Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn of haar zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen indienen bij het college van b en w van de gemeente Leiden (ter attentie van Team REA-RIO, postbus 9100, 2300 PC Leiden, o.v.v. ‘zienswijze omgevingsvergunning ‘Hof van Roomburgh’). Het is ook mogelijk per e-mail te reageren naar: sleutel@leiden.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van het team Ruimtelijke Ordening, Infrastructuur en Onderwijshuisvesting, tel.14 071.
Ontwerpbesluit Wet geluidhinder
De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh). De planlocatie ligt binnen de wettelijke geluidszone van de Kanaalweg. Voor de aanvraag omgevingsvergunning voor de renovatie en uitbreiding van het woon-zorgcomplex is een hogere waarde noodzakelijk. Bij het bepalen van de hogere waarde is uitgegaan van de toepassing van ontvangermaatregelen. De hogere waarde kan verleend worden mits er geluidsisolerende maatregelen getroffen worden aan het woon-zorgcomplex zodat kan worden voldaan aan het maximale binnen niveau van 33 dB. Door het vaststellen van een hogere waarde is geen sprake van een onleefbare situatie. Voor de volledigheid wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.
Stukken inzien
De stukken liggen ter inzage van donderdag 4 december 2014 tot en met woensdag 14 januari 2015 in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en in het stadhuis (Stadhuisplein 1) in Leiden.
Zienswijzen geven
U kunt tot en met woensdag 14 januari 2015 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven. Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.
Informatie
Nadere informatie over de ontwerp omgevingsvergunning, kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via tel. 14 071. Voor meer informatie over het ontwerp hogere waardebesluit kunt u contact opnemen met de procedurekamer, tel. 071 4083117, de heer D. Baars, tel. 071 4083371 (inhoudelijk), de heer K. Vreeker van de gemeente Leiden, tel. 071 5164642 (ruimtelijke ordeningsaspecten).
Naar boven