Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 26 november 2014, kenmerk 688704-129361-WJZ, houdende wijziging van de Mandaatregeling VWS

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 15, eerste lid, van de Mandaatregeling VWS wordt na ‘de Secretaris-Generaal,’ ingevoegd: de plaatsvervangend Secretaris-Generaal,.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

TOELICHTING

In artikel 15 van de Mandaatregeling VWS (regeling) is vastgelegd welke functionarissen binnen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bevoegd zijn besluiten in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur te nemen. Het gaat daarbij om de Secretaris-Generaal, de Directeur Wetgeving en Juridische Zaken en de Directeur Communicatie.

Op grond van artikel 7 is de plaatsvervangend Secretaris-Generaal alleen bij afwezigheid of verhindering van de Secretaris-Generaal gemandateerd dat te doen. In de praktijk is gebleken dat het voor een efficiënte afhandeling van verzoeken in het kader van deze wet noodzakelijk is dat ook de plaatsvervangend Secretaris-Generaal zelfstandig bevoegd is besluiten in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur te nemen. Met de wijziging van artikel 15, eerste lid, van de regeling wordt hierin voorzien.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven