Logo Pekela
Kennisgeving beoordeling m.e.r. plicht uitbreiding melkveehouderijbedrijf Van Schot-Keizers V.O.F., Ontsluitingsweg Nieuwe Compagnie 1 te Oude Pekela, Pekela

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pekela maken bekend dat zij op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van melkveehouderijbedrijf Van Schot-Keizers V.O.F. geen milieueffectrapport (mer) behoeft te doen.

Melkveehouderijbedrijf Van Schot-Keizers V.O.F. is van plan de bestaande melkrundveehouderij uit te breiden met een ligboxenstal, daarnaast wordt de bestaande ligboxenstal uitgebreid. In de nieuwe situatie zullen binnen de inrichting 466 stuks melkkoeien en 244 stuks jongvee worden gehouden. Voor deze uitbreiding is op grond van Wabo een omgevingsvergunning voor de activiteit milieu vereist. Op grond van categorie D14 van het Besluit m.e.r. is er sprake van een m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteit.

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 4 december 20104 tot en met 14 januari 2015 in het gemeentehuis.

Bezwaar en beroep

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Belanghebbenden die geen bezwaar of beroep tegen dit voorbereidingsbesluit in kunnen stellen, kunnen hun bezwaren tegen dit beluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die open staan in het kader van de nog uit te voeren procedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht -omgevingsvergunning voor de activiteit milieu ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Plaatsen in het elektronisch gemeenteblad en de Staatscourant van woensdag 3 december 2014

Naar boven