Logo Scherpenzeel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Oost, Scherpenzeel

OPENBARE KENNISGEVING

Burgemeester en wethouders van Scherpenzeel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 2 oktober 2014 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Oost voor een ieder ter inzage ligt.

De wijziging betreft het toevoegen van een artikel aan de woonbestemming om af te wijken van de bebouwingstypologie ten behoeve van het toestaan van een extra woning ter plaatse van de aanduiding bouwvlak.

Wat beoogt dit plan

Het bestemmingsplan Oost omvat het oostelijk woongebied van de gemeente. Het betreft een actualisatie, waarin de bestaande situaties worden vastgelegd. Het plan bevat hoofdzakelijk woonbestemmingen en is een conserverend plan.

Hoe kunt u reageren

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 3 december 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag) kan het plan worden ingezien bij de afdeling Ruimte en Groen (Buitenplaats), aan de Stationsweg 389a in Scherpenzeel. Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u digitaal raadplegen via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/?planidn=NL.IMRO.0279.BP2013Oost-vg01

Tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • degene, die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die kan aantonen, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tijdig bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag. Dit kan gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt (dus tot en met 13 januari 2015).

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Dus op 14 januari 2015.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van genoemde afdeling van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Scherpenzeel,

V.J.M. van Arkel secretaris

B. Visser burgemeester

Naar boven