Logo Kapelle
Ontwerpwijzigingsplan Noordstraat 30 en gecoördineerd ontwerpbesluit omgevingsvergunning, Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 6 februari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1. een ontwerp van het wijzigingsplan Noordstraat 30 (Kapelle-Biezelinge 5e wijziging);

  • 2. een ontwerp van de omgevingsvergunning voor de activiteit (ver)bouwen van een bouwwerk, voor het verbouwen het pand Noordstraat 30 te Kapelle.

Plangebied

Het plangebied is het kadastrale perceel gemeente Kapelle, sectie F, nummer 1267. Op dit perceel staat het pand Noordstraat 30 te Kapelle.

Hoofdlijnen van het plan

Er is een initiatief voor het vestigen van een bijzondere woonvorm in het pand aan de Noordraat 30. Dit initiatief past niet binnen het geldende bestemmingsplan Kapelle-Biezelinge.

In dit bestemmingsplan zijn wijzigingsbevoegdheden opgenomen. Door toepassing te geven aan deze bevoegdheden, kunnen burgemeester en wethouders de huidige bestemmingen zodanig wijzigen dat de bijzondere woonvorm is toegestaan. Naast de planologische wijziging is ook een omgevingsvergunning aangevraagd voor het verbouwen van het pand.

Coördinatieregeling

De gelijktijdige ter inzage egging van het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning gebeurt op grond van de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. De bovengenoemde besluiten worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. Het college van brgemeester en wethouders is het bevoegde gezag.

Het plan inzien

U kunt het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning met bijlagen inzien bij het Servicecentrum Kapelle op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.kapelle.nl > Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het ontwerp wijzigingsplan, met code NL.IMRO.0678.kapbiezWZ005-OW01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Een ieder kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een (gemotiveerde) zienswijze indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeente Kapelle, Postbus 79, 4420 AC Kapelle. Het indienen van een zienswijze per e-mail is niet mogelijk. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 0113.

Kapelle, 5 februari 2014

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven