Logo Tholen
Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit Bitterhoekseweg 2 te Poortvliet, Tholen

Burgemeester en wethouders van Tholen hebben op 31 oktober 2014 van Agrifirm Exlan namens de heer A.H. Bevelander voor de inrichting gelegen aan de Bitterhoekseweg 2 te Poortvliet de mededeling ontvangen dat zij voornemens zijn om binnen haar inrichting 84.999 vleeskuikens te houden. Hiervoor zullen nieuwe stallen voor de huisvesting van de vleeskuikens gebouwd gaan worden.

Ingevolge het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat beoordeeld dient te worden of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (M.E.R.) moet worden opgesteld. Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben wij op 24 november 2014 besloten dat voor deze activiteit geen M.E.R behoeft te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Inzage:

Het besluit en de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordelingsplicht liggen met ingang van 4 december 2014 tot en met 15 januari 2015 ter inzage bij de publieksbalie van de gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1 te Terneuzen en bij de gemeente Tholen, Hof van Tholen 2 in Tholen gedurende de openingstijden van het gemeentehuis. Deze stukken zijn ook te raadplegen via de website www.tholen.nl.

Rechtsmiddelen:

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbeslissing, waartegen geen bezwaar of beroep open staat. Tenzij deze beslissing de belanghebbende door het m.e.r.-beoordelingsbesluit rechtstreeks (dus los van het voor te bereiden besluit, in dit geval de omgevingsvergunning) in hun belang worden getroffen.

Deze belanghebbenden kunnen binnen de bovenstaande termijn een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Tholen, Postbus 51, 4690 AB Tholen. Andere belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot H.G.L. Hoogervorst, tel 0115-745190 van RUD Zeeland, of via e-mailadres hgl.hoogervorst@rud-zeeland.nl.

Tholen, 4 december 2014

Burgemeester en wethouders van Tholen.

Naar boven