Logo Aa en Hunze
Kennisgeving ontwerpuitwerkingsplan ‘Eext Noordoost 2013’, Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken ter voldoening aan artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbesluit en het ontwerp uitwerkingsplan “Eext Noordoost 2013” met ingang van 4 december 2014 gedurende 6 weken ter inzage liggen. Het uit te werken plangebied ligt aan de noordoostzijde van het dorp Eext, ingeklemd tussen de uitbreidingswijk Eext Noordoost en het buitengebied. Het gebied is thans een onbebouwd gebied en in gebruik als ‘trapveldje’.

Zakelijke inhoud

Het ontwerp uitwerkingsplan zal gaan voorzien in een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van 8 half-vrijstaande woningen (starterswoningen) en 1 vrijstaande woning. De woningen zullen worden ontsloten door een nieuw aan te leggen, doodlopende weg die aansluit op de Vesselkampen. Deze aan te leggen weg heeft inmiddels de straatnaam ‘Veldstukken’ gekregen. Het parkeren is voorzien op eigen erf. Aan het eind van de ontsluitingsweg is daarnaast in vier bezoekersparkeerplaatsen voorzien. Een klein deel van het plangebied, grenzend aan het agrarisch gebied en het bestaande bosgebied, wordt als groene ruimte in gebruik genomen. Door middel van een wandelpad wordt aansluiting gezocht met het aangrenzende bos. Aan de zijde van de Vesselkampen zijn tevens twee kleine groenstroken aanwezig. Het betreft een uitwerking van het bestemmingsplan “Eext”, waarin onderhavig plangebied is bestemd met de bestemming ‘Wonen – Uit te werken’.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit met het ontwerp uitwerkingsplan Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 4 december 2014 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Daarnaast is het ontwerpuitwerkingsplan en ontwerp besluit gedurende deze periode ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & (ver)bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Ontwerp’) en het ontwerp uitwerkingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp uitwerkingsplan en ontwerp besluit sluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge zienswijze willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) – 267718 (dhr. Ebels) of bij geen gehoor (0592) – 267814.

Naar boven