Logo Hellendoorn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘De Blokken-Westzone’, Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het Huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA in Nijverdal ligt met ingang van zaterdag 8 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn van 28 januari 2014 nummer 13int03255 tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan“De Blokken-Westzone”.

Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de unieke naam: NL.IMRO.0163.BPNDBLWESTZONE-VG01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link:

http://iturl.nl/snoOQ

Downloaden van het vastgestelde plan is mogelijk via de link: http://iturl.nl/snTQN

Het plan omvat de realisering van 28 grondgebonden, levensloopbestendige woningen langs de Helmersstraat en de Nicolaas Beetsstraat te Nijverdal met daarnaast nog vier koopwoningen langs de Rijssensestraat, ter vervanging van 27 bestaande seniorenwoningen.

De raad heeft het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan.

De wijzigingen betreffen op hoofdlijnen het volgende:

  • 1. om te voorkomen dat de gemeente wordt belast met het onderhoud van paden en groen achter de nieuw te realiseren woningen, is met de Woningstichting overeenstemming bereikt over een herverkaveling van de gronden ter plaatse. Dat betekent dat de verbeelding (en dus ook het bestemmingsplan) gewijzigd moet worden vastgesteld ten opzichte van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan.

  • 2. omdat de gemeente zoveel mogelijk uniformiteit nastreeft in de gemeentelijke bestemmingsplannen, was het nodig een aantal aanpassingen aan te brengen in de, in opdracht van de Woningstichting, door een extern adviesbureau aangeleverde planregels, omdat deze op onderdelen afweken van de door de gemeente gehanteerde standaardregels

De exacte inhoud van de wijzigingen kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de balie van het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte worden ingezien en uiteraard ook via genoemde website.

Aangezien niemand tijdig bij de raad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt omtrent het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan, kan uitsluitend een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ter vsie gelegde ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrecht-spraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan, eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging, een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven