Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats
Logo Son en Breugel
2014/husmi15
Burgemeester en wethouders van de gemeente Son en Breugel,
Inleiding
De gemeente heeft een verzoek ontvangen voor het inrichten van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan de De Wadden 14 in Son en Breugel.
 
Formeel kader
Artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 bepaalt dat de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, geschiedt krachtens een verkeersbesluit en dat maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categoriëen weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.
Artikel 12 van het BABW bepaalt dat de plaatsing van de borden E6, zoals deze staan opgenomen in bijlage 1 behorende bij het RVV 1990, moet geschieden krachtens een verkeersbesluit.
 
Overwegingen
Verzoeken voor het aanwijzen en inrichten van een gehandicaptenparkeerplaats worden getoetst aan criteria. De volgende criteria worden hierbij gesteld: De aanvrager is in het bezit van een geldige europese gehandicaptenparkeerkaart. De aanvrager beschikt niet over een bruikbare parkeergelegenheid op eigen terrein.
De overwegingen met betrekking tot deze aanvraag is onderstaand beknopt weergegeven: De aanvrager is in het bezit van een geldige europese gehandicaptenparkeerkaart. De aanvrager beschikt niet over een bruikbare parkeergelegenheid op eigen terrein.
Gelet op bovenstaande overwegingen is sprake van honorering van de aanvraag.
De gemeenteraad heeft bij besluit d.d. 17 december 1997 de bevoegdheid tot het nemen verkeersbesluiten gedelegeerd aan het college van burgemeester en wethouders.
Hetgeen dat in dit besluit wordt besloten vindt zijn grondslag in de volgende doelstellingen van artikel 2 van de Wegenverkeerswet: het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.
 
BESLUIT
1. door middel van het plaatsen van het bord E6, zoals bedoeld in Bijlage 1 van het RVV 1990 (inclusief onderbord OB309 met kenteken 28-NX-KH), nabij de woning De Wadden 14 in Son en Breugel een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen;
2. een en ander overeenkomstig met de bij dit verkeersbesluit behorende situatietekening;
 
Son en Breugel, 26 november 2014

Namens deze,

H.G.A. Smits

Beleidsmedewerker verkeer en vervoer

MEDEDELINGEN
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na publicatie van dit besluit in de Staatscourant bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA in Son en Breugel. Het bezwaarschrift moet de naam en het adres vermelden van degene die bezwaar maakt, zijn ondertekend en de datum vermelden waarop het is opgesteld. In het bezwaarschrift moet ook worden aangegeven tegen welk besluit bezwaar wordt gemaakt en waarom bezwaar wordt gemaakt. Door het indienen van het bezwaarschrift wordt dit besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een bezwaarschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90.125, 5200 MA in 's-Hertogenbosch. Bij het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moeten griffierechten worden betaald.
Naar boven