Logo Heemstede
Ontwerpbestemmingsplan ‘Havendreef’, Heemstede

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Heemstede bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Havendreef’ met planidn: NL.IMRO.0397.BPHavendreef-0101 met ingang van donderdag 4 december 2014 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

‘Havendreef’

Voor het verouderde bedrijventerrein gelegen aan de Havenstraat en Kanaalweg bestaat het plan om hier het nieuwe woongebied Havendreef te bouwen. Het plan behelst 61 eengezinswoningen, 15 appartementen, een horecagelegenheid en een dierenspeciaalzaak. Op de website van de gemeente vindt u een speciale pagina met veel informatie over het project Havendreef: www.heemstede.nl  Plannen en Projecten  Bouwplan Havendreef.

Bestemmingsplan ‘Havendreef”

Het plan voor de nieuwe woonwijk is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Haven”. Door middel van het door de gemeenteraad vaststellen van een nieuwe bestemmingsplan kan medewerking worden verleend aan het bouwplan.

Het bestemmingsplan heeft ook betrekking op de in het gebied gelegen bestaande woningen Heemsteedse Dreef 36 t/m 56 en Havenstraat 43 t/m 63.

Waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 4 december 2014 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de publiekshal van het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Heemstede. De openingstijden van het raadhuis vindt u op de website www.Heemstede.nl. Het plan (verbeelding, regels en toelichting) kan digitaal worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl met planidn: NL.IMRO.0397.BPHavendreef-0101 en op de website van de gemeente Heemstede.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende de bovengenoemde termijn (4 december 2014 t/m 14 januari 2015) kan eenieder reageren. Zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Als u schriftelijk wilt reageren, dan kunt u uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Heemstede, Postbus 352, 2100 AJ Heemstede. U kunt uw zienswijze ook via een e-mail versturen aan gemeente@heemstede.nl.

Wilt u mondeling reageren dan kunt u een afspraak maken met de heer G. Klaassen of de heer B. ter Haak van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Hun telefoonnummers zijn 023-5485765 en 023-5485766. Ook voor nadere informatie over het ontwerpbesluit kunt u zich tot hen wenden.

Naar boven