Logo Oss
Wijzigingsplan Wijziging 3 bestemmingsplan Negen Kernen – 2012 vastgesteld, Oss

Burgemeester en wethouders van Oss stelden op 25 november 2014 het wijzigingsplan ‘Wijziging 3 bestemmingsplan Negen Kernen – 2012’ vast. Hieronder leggen wij uit wat het plan inhoudt. Ook leest u of u en hoe u kunt reageren.

Wat is een wijzigingsplan?

Een wijzigingsplan wijzigt een bestemmingsplan. In een bestemmingsplan staat welke functies grond heeft. Bijvoorbeeld wonen of tuin. Ook in een wijzigingsplan staat welke functies grond heeft. Het wijzigings- en bestemmingsplan samen, bepalen of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplannen in het wijzigings- en bestemmingsplan passen.

Waar gaat het wijzigingsplan ‘Wijziging 3 bestemmingsplan Negen Kernen – 2012’ over?

Het wijzigingsplan ‘Wijziging 3 bestemmingsplan Negen Kernen – 2012’ gaat over het beëindigen van het veehouderijbedrijf aan de Groenstraat 11 te Haren. De bedrijfsbebouwing wordt gesloopt en daarvoor in de plaats komen drie nieuwe woonkavels met bijgebouwen. Deze woningen worden gebouwd in een bouwstijl en verkaveling die aansluit bij de historische bebouwingsclusters van de Harense es. De bestaande agrarische bedrijfswoning wordt een burgerwoning. Het perceel wordt landschappelijk ingepast. Verder werkt de initiatiefnemer mee aan een wandelpad over de es op de aangrenzende akker.

Welke stukken kunt u inzien?

U kunt vanaf donderdag 4 december 2014 tot en met woensdag 14 januari 2015 de volgende stukken inzien:

  • het besluit van burgemeester en wethouders over het wijzigingsplan

  • het wijzigingsplan

  • andere stukken over het wijzigingsplan, zoals de toelichting, onderzoeksrapporten en andere bijlagen

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • op de gemeentelijke website www.ruimtelijkeplannen-oss.nl

  • (in papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur

De bronbestanden van het wijzigingsplan zijn digitaal beschikbaar op http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828. Het identificatienummer van het wijzigingsplan is NL.IMRO.0828.WZ3negenkernen2012-VG01.

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het wijzigingsplan?

Bent u het niet eens met het wijzigingsplan? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 3 december 2014 tot en met 14 januari 2015.

U kunt alleen beroep instellen als u:

  • belang hebt bij het wijzigingsplan, én

  • gereageerd hebt (al eerder een zienswijze hebt ingediend) op het ontwerpwijzigingsplan. Hebt u niet gereageerd? Dan kunt u soms toch beroep instellen. U moet dan wel aantonen dat u redelijkerwijs niet hebt kunnen reageren.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Stelt u uiterlijk 14 januari 2015 beroep in? Dan kunt u de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzieningenrechter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzieningenrechter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen. Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Wanneer treedt het wijzigingsplan in werking?

Het wijzigingsplan treedt in werking op 15 januari 2015 tenzij er iemand vóór 15 januari 2015 een verzoek om voorlopige voorziening indient. De inwerkingtreding hangt dan af van de uitspraak van de Voorzieningenrechter.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met de heer H. van Creij van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, via het algemene telefoonnummer van de gemeente Oss 14 0412.

Naar boven