Logo SchiedamBekendmaking ontwerp-bestemmingsplan ‘Kethelse Venen’, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 6 februari 2014 tot en met 20 maart 2014 het ontwerp-bestemmingsplan de ‘Kethelse Venen’ (NL.IMRO.0606.BP0029) voor een ieder ter inzage ligt.

Aanleiding

De gemeente Schiedam is, mede naar aanleiding van de op 1 juli 2008 in werking getreden Wet ruimtelijke ordening, bezig haar bestemmingsplannen te actualiseren. Voorliggend bestemmingsplan heeft betrekking op het buitengebied dat is gelegen in het noorden en noordoosten van de gemeente Schiedam. Het gebied bestaat grotendeels uit open veenweidegebied. Voor het grootste deel van het gebied is een herziening van het daar nu geldende bestemmingsplan op korte termijn noodzakelijk. Het huidige bestemmingsplan Abtswoude dateert van 2005.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het open veenweidegebied ten noorden van de woonwijken Spaland en Woudhoek. Ook de zone aan de oostzijde van de Kerkweg en de Joppelaan, voor zover gelegen ten westen van de Poldervaart, behoren tot het plangebied even als de 'driehoek' ten oosten hiervan tussen de Poldervaart en de spoorlijn Schiedam-Delft.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 6februari 2014 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Schiedam (www.schiedam.nl).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Naar boven