Logo SchiedamBekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Binnenstad 2014’, Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110 c van de Wet geluidhinder en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 6 februari 2014 voor eenieder ter inzage wordt gelegd:

• het ontwerp-bestemmingsplan ‘Binnenstad 2014’ (NL.IMRO.0606.0026);

• het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden (geluid) voor het bouwplan Lange Nieuwstraat 133;

• het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden (geluid) voor het bouwplan Burgemeester Knappertlaan 1 (hoek Warande).

Aanleiding

Het bestemmingsplan 'Binnenstad 2003' heeft betrekking op de historische binnenstad van Schiedam. Op grond van de Wet ruimtelijke ordening dient een bestemmingsplan iedere 10 jaar te worden herzien. Het huidige bestemmingsplan ‘Binnenstad 2003’ dateert uit 2004 en zal daarom worden herzien in het bestemmingsplan ‘Binnenstad 2014’. Leidraad bij de actualisatie vormt de Ontwikkelingsvisie Binnenstad, die in juni 2012 door de raad is vastgesteld.

Voor de bouw van 5 grondgebonden woningen op het achterterrein aan de Lange Nieuwstraat 133 en de vervangende nieuwbouw van een woning aan de Burgemeester Knappertlaan 1 (hoek Warande) dienen hogere waarden (geluid) te worden vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting op de gevel van de woningen vanwege het wegverkeer- en/of industrielawaai.

Plangebied

De indicatieve begrenzing van het bestemmingsplan is als volgt: Vanaf de hoofdbrug in het zuiden de Nieuwe Haven, een klein deel van de oostzijde van de Westerhaven, de noord-oostzijde van de Warande, de St. Liduinastraat, de Nieuwe Haven, (de buitenzijde van) de Noordvest, met inbegrip van de oostzijde aan de Noordvestsingel, de Schie, de Emmastraat, de Singel, de achterkanten van de percelen aan de Broersvest, de Koemarkt, de buitenzijde van de Buitenhaven tot aan de hoofdbrug. Het plangebied ‘Binnenstad 2014’ omvat een groter gebied dan alleen het beschermd stadsgezicht. Zo zijn vanwege de functionele en ruimtelijke relaties met het beschermd stadsgezicht ook de zuid-westzijde van de Warande, het Stadserf en de overzijde van de Broersvest in dit plan opgenomen.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerpbesluiten hogere waarden liggen vanaf 6 februari 2014 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP0026-0001 en via de website van de gemeente Schiedam (www.schiedam.nl).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan en de ontwerpbesluiten hogere waarden kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Naar boven