Logo Kerkrade
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kerkrade Oost III, Kerkrade

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Kerkrade op 29 oktober 2014 het bestemmingsplan Kerkrade Oost III gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied is gelegen in het oostelijk deel van Kerkrade en wordt globaal begrensd door het stadspark, Clausstraat en Dir. Geurtsstraat in het noorden, de Roderlandbaan en de Nieuwstraat in het oosten, de Domaniale Mijnstraat in het zuiden en Stationsstraat en de spoorlijn in het westen. Het plangebied omvat daarmee de buurten/wijken Centrum, Holz en Rolduckerveld.

Binnen deze grenzen worden twee gebieden buiten het plangebied van onderhavig bestemmingsplan gelaten aangezien het ontwikkellocaties betreft. Het gaat om het centrumplan (Niersprinkstraat / Van Beethovenstraat / Mozartstraat), waarvoor onlangs een separaat bestemmingsplan is vastgesteld en een gebied tussen de Hoofdstraat en de Marktstraat (tussen Grupellostraat en Ambachtstraat).

Voor het plangebied is beoogd een handhaafbaar bestemmingsplan op te stellen, dat zowel planologisch-juridisch als beleidsmatig actueel is. Het uitgangspunt is een bestemmingsplan met een overwegend beheersmatig karakter, maar wel met moderne en flexibele bouw- en gebruiksregels. Vastgesteld beleid is in het bestemmingsplan verwerkt. Bijzondere vermelding behoeft het feit dat het plan onder meer voorziet in een wijzigingsbevoegdheid om onbenutte woningbouwmogelijkheden (bouwtitels) op termijn te kunnen laten vervallen.

De wijzigingen in het plan ten opzichte van het ontwerp hebben onder meer betrekking op een wijziging van de voorwaarden als verbonden aan voornoemde wijzigingsbevoegdheid en een betere afstemming op de bestaande situatie voor een aantal percelen. Voor een volledig overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de nota van wijzigingen behorende bij het raadsbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 4 december 2014 gedurende 6 weken ter inzage bij het vakloket Bouwen, Wonen, Leefomgeving van de sector Stad op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Inzage is mogelijk na telefonische afspraak via het telefoonnummer van de gemeente Kerkrade: 14 045. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien op de website van de gemeente en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPKerkradeOostIII-Vg01.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende voornoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, net als belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die in het plan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/voor meer informatie.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kerkrade, 3 december 2014

Naar boven