Logo LeidenOmgevingsvergunning en besluit hogere waarde Van Voorthuijsen

Omgevingsvergunning

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden wordt bekend gemaakt dat de omgevingsvergunning Van Voorthuijsen NL.IMRO.0546.PB00054-0301, is verleend. De omgevingsvergunning betreft een nieuwbouwontwikkeling op de locatie Van Voorthuijsen, gelegen op de hoek Willem de Zwijgerlaan/ Gooimeerlaan. De nieuwbouw bestaat in hoofdzaak uit middelhoog- en hoogbouw met een programma wat voornamelijk bestaat uit woningen. Aan de Willem de Zwijgerlaan wordt ook voorzien in commerciële voorzieningen in de plint. De omgevingsvergunning maakt deze ontwikkeling op de genoemde locatie mogelijk. Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft van donderdag 23 mei 2013 tot en met donderdag 4 juli 2013 ter inzage gelegen. Tijdens deze inzagetermijn zijn er drie zienswijzen ontvangen. De zienswijzen hebben er niet toe geleid dat het college een ander standpunt inneemt ten aanzien van de verlening van de omgevingsvergunning.

Inzage

De mededeling tot verlening van de vergunning ligt ter inzage van donderdag 6 februari 2014 tot en met donderdag 20 maart 2014. De vergunning zal pas in werking treden 1 dag na het verlopen van de beroepstermijn (21 maart 2014). Het is ook mogelijk het besluit met bijbehorende stukken in te zien in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72), maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en in het stadhuis (Stadhuisplein 1), maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur en zaterdagochtend van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Beroep

Tijdens bovengenoemde termijn kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen: Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tijdens het ontwerpbesluit; Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Een beroepsschrift kunt u verzenden naar de rechtbank ‘s-Gravenhage, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Naast een beroepsschrift kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer om een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

Besluit Wet geluidhinder - Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan (project Van Voorthuijsenlocatie)

De Omgevingsdienst West-Holland heeft een besluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van de Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan (project Van Voorthuijsenlocatie), op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh). Op basis van de Wgh dient bij het vaststellen van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies. Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend met als doel de nieuwbouw mogelijk te maken in afwijking van het bestemmingsplan. Voor deze nieuwbouw is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat ook na het treffen van bronmaatregelen de voorkeursgrenswaarde uit de Wgh van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen om voor deze locatie een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai. Dit betekent niet dat het wegverkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting wordt toegestaan. Voor de volledigheid wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan. De beschikking is ten opzichte van het ontwerp niet gewijzigd.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van donderdag 6 februari 2014 tot en met donderdag 20 maart 2014 in het Stadsbouwhuis en het stadhuis.

Beroep instellen

Tegen de beschikking kan tot en met donderdag 20 maart 2014 een beroepschrift worden ingediend bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag (in tweevoud). Dit kunnen belanghebbenden doen die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest schriftelijk of mondeling zienswijzen in te brengen tegen de ontwerpbeschikking.

Voorlopige voorziening

Het besluit treedt onmiddellijk na de beroepstermijn in werking tenzij zo’n beroepschrift is ingediend, gecombineerd met een verzoek om voorlopige voorziening. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wij verzoeken u een afschrift van het verzoek om voorlopige voorziening toe te sturen aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, per adres Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen: de procedurekamer, tel. 071 4083117, de heer R. Rensen, tel. 071 4083253 (inhoudelijk) en mevrouw A. Dijkhof van de gemeente Leiden, tel. 071 5165972 (ruimtelijke ordeningsaspecten). Crisis- en herstelwet Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven