Logo Grootegast
Ontwerp ‘Bestemmingsplan Buitengebied Grootegast 2010 – gedeeltelijke herziening 2014’, Grootegast

Burgemeester en wethouders van Grootegast maken bekend dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van woensdag 3 december 2014 voor een periode van zes weken (tot en met dinsdag 13 januari 2015) voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage ligt bij het Klantcontactcentrum:

Het ontwerp “Bestemmingsplan Buitengebied Grootegast 2010 – gedeeltelijke herziening 2014” (NL.IMRO.0015.BPBG14BEHE1-OW01), alsmede de daarop betrekking hebbende stukken.

Bij besluit van 1 juni 2010 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied Grootegast vastgesteld. Tegen het vastgestelde plan heeft gedeputeerde staten van de provincie Groningen een reactieve aanwijzing gegeven. De reactieve aanwijzing had betrekking op de regeling voor woonbestemmingen, het aanleggen van sleufsilo’s en kuilvoerplaten buiten bouwpercelen, de afstemming van de nieuwbouwruimte en de uitbreidingsmogelijkheden voor niet-agrarische functies. Hierop heeft overleg, alsmede juridisch beroep gevolgd. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de reactieve aanwijzing deels is ingetrokken en er uitspraak door de Raad van State is gedaan op 19 oktober 2011. Voor circa 180 (woon)percelen is daarmee de reactieve aanwijzing in stand gebleven, alsmede voor wat betreft de afstemming van de nieuwbouwruimte. Door de uitspraak heeft de gemeenteraad de verplichting opgelegd gekregen om het bestemmingsplan op deze punten aan te passen. Met deze herziening wordt hieraan voldaan.

Verder is er tussen de vaststelling van het bestemmingsplan in 2010 en het actuele moment een aantal nieuwe ontwikkelingen opgetreden, is op enkele onderdelen nieuw beleid opgesteld (o.a. inzake archeologie en plattelandswoningen) en zijn er drie herzieningen (o.a. herijking EHS) van de Omgevingsverordening Groningen vastgesteld. Deze zaken worden tevens meegenomen bij de herziening.

Het ontwerpbestemmingsplan is in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.0015.BPBG14BEHE1-OW01

De digitale bestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld op: http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/

Omgang reacties

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Grootegast, Postbus 46, 9860 AA Grootegast, onder vermelding van “zienswijze ontwerp bestemmingsplan Buitengebied – gedeeltelijke herziening 2014”, of naar het e-mailadres ruimtelijkeplannen@grootegast.nl. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak naar voren worden gebracht.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen of een afspraak kunt u contact opnemen met het KCC van de gemeente Grootegast, telefoonnummer (0594) 695795.

Naar boven