Logo LeidenVerleende omgevingsvergunning Hoge Rijndijk 90

Namens het college van burgemeester en wethouders wordt bekend gemaakt dat de omgevingsvergunning Hoge Rijndijk 90, NL.IMRO.0546.OV00018-0301, is verleend. De omgevingsvergunning maakt het realiseren van vier zelfstandige appartementen op de begane grond van het pand Hoge Rijndijk 90 mogelijk. Het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft vanaf 28 november 2013 tot en met 8 januari 2014 ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn zijn geen zienswijzen ontvangen. Dit betekent dat een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad niet is vereist en dat de omgevingsvergunning kan worden verleend. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Terinzagelegging

De omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken liggen van donderdag 6 februari 2014 zes weken ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en in het Stadsbouwhuis (Bouwen en Wonen ), Langegracht 72, beiden geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is daarnaast ook geopend op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 09:00-13:00 uur. De digitale versie van de omgevingsvergunning is beschikbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens de beroepstermijn kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen: Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit. Een beroepschrift kunt u tot en met donderdag 20 maart 2014 indienen bij de rechtbank ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Naast een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot de omgevingsvergunning kunt u inwinnen in het Stadsbouwhuis (Bouwen en Wonen), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Besluit Wet geluidhinder - Hoge Rijndijk 90 in Leiden

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een besluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeer op de Hoge Rijndijk, op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh). Op basis van de Wgh dient bij het vaststellen van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies. In de omgevingsvergunning Hoge Rijndijk 90 te Leiden dat in procedure is, worden 4 nieuwe woningen mogelijk in een voormalig winkelpand. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woningen. Voor de volledigheid wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan. De beschikking is ten opzichte van het ontwerp niet gewijzigd.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage vanaf donderdag 6 februari zes weken ter inzage in het Stadsbouwhuis (Langegracht 72) en in het stadhuis (Stadhuisplein 1) in Leiden.

Beroep instellen

Tegen de beschikking kan tot en met donderdag 20 maart 2014 een beroepschrift worden ingediend bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kunnen belanghebbenden doen die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest schriftelijk of mondeling zienswijzen in te brengen tegen de ontwerpbeschikking.

Voorlopige voorziening

Naast een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten. Wij verzoeken u een afschrift van het verzoek om voorlopige voorziening toe te sturen aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden, per adres Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen: de procedurekamer, tel. 071 4083117 en de heer E. Dolman, tel. 071 4083366 (inhoudelijk).

Naar boven