Ontwerp-bestemmingsplan ‘Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herziening 2014-02’ enontwerp-vierde herziening van het exploitatieplan Schuytgraaf 2011
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt
het ontwerp-bestemmingsplan ‘Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herziening 2014-02’
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.853-0201.
en de ‘ontwerp-vierde herziening van het exploitatieplan Schuytgraaf 2011’ landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.EPP861-0201.
Inzien
Het ontwerp-bestemmingsplan en het exploitatieplan liggen met ingang van 27 november 2014 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 7 januari 2015) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38.
De interactieve digitale verbeelding van het ontwerp-bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerp-bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
 
 
De interactieve digitale verbeelding van het ontwerp-exploitatieplan is te raadplegen op het webadres:
 
De verbeelding en de tekst van het bestemmingsplan zijn eveneens in PDF-formaat te downloaden:
 
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend ontwerp-exploitatieplan vormen zijn te vinden op het webadres:
Ligging plangebied
Het betreft een herziening van het bestemmingsplan ‘Schuytgraaf 2011’. Veld 22a is het westelijk deel van veld 22 en ligt in het zuiden van de wijk Schuytgraaf. Aan de noordzijde wordt het veld begrensd door de bermen van de N837 (Metamorfosenallee), aan de west- en zuidzijde door de Marasingel, en aan de oostzijde door een bestaande bomenrij (eiken). Het veld is min of meer ruitvormig met een oppervlakte van circa 2,1 hectare.
Bij deze gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan hoort de vierde herziening van het exploitatieplan. Het plangebied van het exploitatieplan is gelijk aan het plangebied van het bestemmingsplan. De exacte omvang van het plangebied is weergegeven op bijlage 1 bij de ontwerpherziening van het exploitatieplan.
Aanleiding en doel
Veld 22a heeft nu de bestemming 'wonen (uit te werken)'. Het plan is om in (een deel van) dit veld een onderwijsvoorziening te realiseren. Het betreft een school voor speciaal onderwijs (basisschool en voortgezet onderwijs) ook wel SO/VSO scholencampus Schuytgraaf voor cluster 4 onderwijs genoemd. Omvang en contouren van de school zullen door de gemeente definitief worden vastgesteld bij de aanwijzing van de kavel. Het overige deel van het veld zal worden ingevuld door kleinschalige bedrijven en bedrijfsvoorzieningen met eventueel een bedrijfswoning.
De school en de bedrijven passen niet in het geldende bestemmingsplan en om deze functies mogelijk te maken is dus een bestemmingsplanwijziging nodig.
Vanwege deze herziening van het bestemmingsplan moet het exploitatieplan eveneens worden aangepast.
Zienswijze
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpherziening van het exploitatieplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).
Informatie
Voor informatie over het ontwerp bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw J. van der Bij, tel 026 3774152, van de afdeling Ruimte.
Voor informatie over de ontwerp herziening van het exploitatieplan kunt u contact opnemen met de heer J. Kruit, tel.026 3773516 van de afdeling Gebieds en vastgoed realisatie.
 
Naar boven