logo Amstelveen
Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan 2e Herziening Amstelveen Noord-West, Graaf Aelbrechtlaan, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteit ‘afwijken van het bestemmingsplan 2e Herziening Amstelveen Noord-West, Graaf Aelbrechtlaan’ en de activiteit ‘bouwen’ voor wat betreft de woningen aan de Graaf Aelbrechtlaan en de activiteit ‘bouwen’ voor wat betreft de appartementengebouwen ten zuiden ervan (zaaknummer: Z-2014/030353).

Na toetsing is gebleken dat de aanvraag om omgevingsvergunning op onderdelen niet binnen de randvoorwaarden van het op 29 mei 2013 vastgestelde bestemmingsplan past. De strijdigheid wordt veroorzaakt door een overschrijding van de in het bestemmingsplan toegestane maximale goothoogte ter plaatse van de eengezinswoningen aan de Graaf Aelbrechtlaan. Deze woningen hebben in het bestemmingsplan een maximale goothoogte van 7 meter. De beoogde goothoogte bedraagt gezien het betreffende ontwerp van de woningen 7,716 meter en is daarmee in strijd met het bestemmingsplan ‘2e Herziening Amstelveen Noord-West, Graaf Aelbrechtlaan’.

De gewenste ontwikkeling past voor wat betreft de goothoogte niet binnen het geldende bestemmingsplan 2e Herziening Amstelveen Noord-West, Graaf Aelbrechtlaan. Voor deze ontwikkeling wordt door middel van een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken van dit geldende bestemmingsplan. De appartementengebouwen blijven binnen de randvoorwaarden van het genoemde bestemmingsplan, waardoor voor dit onderdeel geen omgevingsvergunning voor de activiteit ‘afwijken van het bestemmingsplan’ vereist is.

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de beschikking, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 27 november 2014 tot en met 7 januari 2015 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: bestemmingsplannen-struc tuurvisies, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding, omgevingsvergunningen die op dit moment ter inzage liggen);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link:

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB05xK-VG01

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze hebben kenbaar gemaakt en door de belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link:

https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven