Logo De Bilt
Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Prinsenlaan 80 Groenekan 2014’, De Bilt

Burgemeester en wethouders van gemeente De Bilt maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 31 oktober 2014 heeft vastgesteld: het bestemmingsplan ‘Prinsenlaan 80 Groenekan 2014’

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel aan de Prinsenlaan 80 te Groenekan.

Aanleiding

Aanleiding voor de partiële wijziging van het geldende bestemmingsplan is het verzoek om op het betreffende perceel een functiewijziging mogelijk te maken. De bedrijfsmatige, agrarische activiteiten worden beëindigd en de bijhorende bebouwing gesloopt. Het bestemmingsplan biedt een afgewogen ruimtelijk en juridisch kader voor de inpassing van de nieuwe functie van ‘recreatie – conferentiehotel’, waarin vergader-, verblijfsrecreatieve en daaraan ondergeschikte horeca-activiteiten kunnen plaatsvinden.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. De wijzigingen betreffen zowel ambtelijke wijzigingen als wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan. De betreffende punten zijn in het gewijzigde bestemmingsplan verwerkt.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt vanaf 4 december aanstaande, gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken online inzien op:

Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0310.0002BP13010-VG01.

De stukken liggen ook ter inzage bij het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven.

U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken.

Beroep en Voorlopige voorziening

Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan worden ingesteld door:

  • een ieder tegen de onderdelen van het plan die gewijzigd zijn vastgesteld;

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Beroep kan worden ingesteld van donderdag 4 december 2014 tot en met woensdag 14 januari 2015 bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Het beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op voornoemd adres.

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het bestemmingsplan en de procedure kunt u ook contact opnemen met de heer B. van den Haak van de afdeling Beleid & Strategie van de gemeente De Bilt via telefoonnummer (030) 228 94 40.

Naar boven