Logo Laarbeek
Vaststelling bestemmingsplan Wish – Lekerstraat Beek en Donk, Laarbeek

De gemeenteraad van Laarbeek heeft op 6 november 2014 het bestemmingsplan Wish – Lekerstraat ongewijzigd vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan is gesitueerd aan de zuidzijde van de Lekerstraat, ten oosten van het afwateringskanaal, ten westen van waterloop De Aa en ten noorden van landgoed Eykenlust. Het plan voorziet in de mogelijkheid om ter plekke één maal per jaar een evenement te organiseren. Deze nieuwe gebruiksmogelijkheid is aanvullend op de bestaande en onaangetaste agrarische bestemming. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ liet deze ontwikkeling niet toe.

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf maandag 1 december 2014 tot en met maandag 12 januari 2015 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Gedurende deze termijn van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het vastgestelde plan is tevens in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.laarbeek.nl.

Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt (1) en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken (2).

Naar boven