Kennisgeving aanvraag tot vergunning en machtiging voor bouw en exploitatie van offshore energiepark Mermaid in de Belgische Exclusieve Economische Zone, Rijkswaterstaat

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in het kader van het Espoo-verdrag over grensoverschrijdende milieueffectrapportage van ‘The Management Unit of the North Sea Mathematical Models’ (MUMM) te België een aanvraag inclusief uitgebreid milieueffectenrapport (MER) ontvangen.

Dit betreft een geïntegreerde aanvraag tot vergunning en machtiging voor de bouw en exploitatie van het offshore energiepark Mermaid.

De aanvraag voor dit park bestaat enerzijds uit een offshore windpark en een pilotproject rond golfenergieconvertoren waarbij een of meerdere WEC-systemen (Wave Energy Converter) in een zone van het windpark worden geplaatst, inclusief kabels.

Anderzijds voor het leggen en exploiteren van elektriciteitskabels in het Belgische deel van de Noordzee.

Het door de aanvrager ingediende milieueffectenrapport onderzoekt de te verwachten milieueffecten van het project. In het milieueffectenrapport wordt in hoofdstuk zeven (7) aandacht besteed aan de grensoverschrijdende aspecten.

Het milieueffectenrapport en de niet-technische samenvatting van dit rapport zijn beschikbaar op de website van de BMM/UGMM (http://www.mumm.ac.be) onder de rubriek ‘Nieuws’, Openbare consultatie windmolenpark MERMAID.

De bevoegde overheden en de burgers – belanghebbenden van Nederland kunnen hun standpunten, opmerkingen en bezwaren inzake de aanvraag tot en met 8 januari 2015 kenbaar maken aan het Belgische bevoegde gezag door middel van een aangetekend schrijven direct gericht aan het bevoegd bestuur in België: de BMM/UGMM, Gulledelle 100, 1200 Brussel, ter attentie van mevrouw Marisa Di Marcantonio. Verdere inlichtingen kunnen verkregen worden bij deze persoon (telefoon 0032 2773 2115) of op de website van de BMM/UGMM.

Naar boven