Logo Aalburg
Bestemmingsplan ‘Waterfront De Veene’ te Veen, gemeente Aalburg

Bekend wordt gemaakt dat vanaf donderdag 27 november 2014 gedurende 6 weken het volgende ontwerpbestemmingsplan voor eenieder ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan betreft enerzijds de ontwikkeling van het project Waterfront De Veene en anderzijds een gedeelte actualisatie langs de Maasdijk. Het project Waterfront De Veene betreft een ontwikkeling gelegen op en rondom het voormalige sportpark De Heuye (voormalig adres Maasdijk 128 te Veen) en het rondom liggend uiterwaardgebied. Het gedeelte ten behoeve van actualisatie ligt ten oosten van het ontwikkelgebied tot aan de fysieke grens water en betreft de adressen Maasdijk 106 tot en met 126 (enkel de even nummers) te Veen.

De ontwikkeling behelst woningbouw in de uiterwaard, een gemengde bestemming met mogelijkheid tot horeca, de toevoeging van water en natuurontwikkeling. Op de overige gronden langs de Maasdijk worden bestaande regelingen geactualiseerd van wonen en een horecamogelijkheid met bijbehorende gronden. De ter plaatse vigerende bestemmingsplannen zijn ‘Plassengebied Veen 1e herziening’, bestemmingsplan ‘Veen’ en ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’. Om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken is een (gedeeltelijke) herziening van voorgenoemde bestemmingsplannen noodzakelijk.

Bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’

Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkel- en een aantal dubbelbestemmingen voor het betreffende plangebied. De overige dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het gemeentebrede bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis en Herstelwet van toepassing.

Bestemmingsplan ter inzage

Binnen de genoemde termijn kan tijdens openingstijden (dagelijks van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur) van het ontwerpbestemmingsplan kennis worden genomen bij balie ‘Bouwen en Milieu’ van het Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk dan wel mondeling naar voren brengen. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Waterfront De Veene’ is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Aalburg en kunnen worden ingezonden via Postbus 40, 4260 AA Wijk en Aalburg, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Waterfront De Veene’. Voor verdere inlichtingen of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling VROM, bereikbaar op het telefoonnummer (0416) 698700.

Wijk en Aalburg, 26 november 2014

Naar boven