Horst aan de Maas
Mer-beoordelingsbesluit (ingevolge paragraaf 7.6 Wet milieubeheer), Bosstraat ong./Hazenkampweg 19 te Meterik, Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken als bevoegd gezag bekend dat in de informatiehoek van het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein 6 te Horst met ingang van 28 november 2014 tot en met 8 januari 2015 op maandagen van 8.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen (dinsdagen t/m vrijdagen) van 08.00 tot 17.00 uur, ter inzage ligt, het besluit (met overige stukken) of bij de voorbereiding van de procedure voor de aanvraag om een milieuvergunning, vanwege de bijzondere omstandigheden waaronder de desbetreffende activiteiten worden ondernomen, een milieueffectrapportage moet worden gemaakt.

Het betreft het m.e.r.-beoordelingsbesluit inzake de uitbreiding van een al bestaande varkenshouderij, gelegen op het perceel Bosstraat ong./Hazenkampweg 19 te Meterik, kadastraal bekend als Horst, sectie L, nrs. 1311, 1313 en 1090. De uitbreiding heeft betrekking op het realiseren van twee nieuwe varkensstallen voor het huisvesten van 744 guste zeugen en 2 beren (stal 3) en 5712 gespeende biggen (stal 4).

Strekking beschikking

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas hebben met betrekking tot bovenstaande activiteiten besloten, dat er geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld ter voorbereiding van het besluit op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De door de initiatiefnemer verstrekte informatie in de m.e.r.-aanmeldingsnotitie geeft geen aanleiding voor de conclusie dat er vanwege de bijzondere omstandigheden waaronder de activiteiten worden ondernomen, sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, die het noodzakelijk maken dat een milieueffectrapport moet worden opgesteld.

Bezwaar

Dit besluit is een beslissing betreffende de procedure tot het voorbereiden van een besluit voor het afgeven van een vergunning op grond van de Wabo. Als gevolg van het artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is dit besluit niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn/haar belang treft.

Wel kan eenieder gebruik maken van het rechtsmiddel dat geboden wordt in het kader van de procedure voor het verlenen van een vergunning ingevolge de Wabo voor de betreffende activiteit.

Horst, 27 november 2014

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas, Namens dezen, De teammanager Vergunningen J.G. den Teuling

Naar boven