Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 4 november 2014, nr. WJZ / 14146385, tot wijziging van het Besluit aanwijzing toezichthouders Visserijwet 1963

De Staatssecretaris van Economische Zaken,

Gelet op artikel 54a, eerste lid, van de Visserijwet 1963;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1 van het Besluit aanwijzing toezichthouders Visserijwet 1963 wordt ‘ en van het Ministerie van Economische Zaken, werkzaam als Medewerker wadden of als Medewerker afhandeling en ontwikkeling met als specialisatie vakdeskundige visserij’ vervangen door: , van het Ministerie van Economische Zaken, werkzaam als Medewerker wadden of als Medewerker afhandeling en ontwikkeling met als specialisatie vakdeskundige visserij, van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, werkzaam als Medewerker handhaving en van de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing, werkzaam als Toezichthouder of Senior Toezichthouder.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 4 november 2014

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma

TOELICHTING

Dit besluit wijzigt het Besluit aanwijzing toezichthouders Visserijwet 1963 dat is gebaseerd op artikel 54a van de Visserijwet 1963. Dat artikel vormt de basis voor het toezicht op de naleving van de bij of krachtens deze wet gestelde regels. Deze wijziging voegt een aantal categorieën ambtenaren toe.

Aanleiding hiervoor is de wens het toezicht op de Visserijwet 1963 effectiever te organiseren. Dit doel wordt mede bereikt door ervoor te zorgen dat ambtenaren die reeds uit andere hoofde belast zijn met een toezichtstaak, ook bevoegd worden toezicht te houden op grond van de Visserijwet 1963. Met dit besluit wordt daarin voorzien en worden de volgende personen toegevoegd aan artikel 1 van het Besluit aanwijzing toezichthouders Visserijwet 1963:

  • ambtenaren werkzaam als Medewerker handhaving bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en

  • ambtenaren werkzaam als Toezichthouder of Senior Toezichthouder bij de Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing.

De aanwijzing vloeit voort uit de afspraken die zijn gemaakt over samenwerking in het toezicht op de visvergunningen voor het IJsselmeer, het Markermeer en het IJmeer.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma

Naar boven