Logo Smallingerland
Vaststelling bestemmingsplan Leeuwerikstraat e.o. te Drachten, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het bestemmingsplan Leeuwerikstraat e.o. te Drachten in de vergadering van 21 oktober 2014 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Inhoud van het plan

Dit bestemmingsplan betreft een ontwikkeling in het kader van de wijkvernieuwing in Noord-Oost. Het betreft de herinrichting van het terrein tussen de Leeuwerikstraat, de Kievitstraat en de Lijsterstraat.

De huidige rijtjeswoningen binnen het plangebied worden gesloopt en vervangen door nieuwe rijwoningen, maar nu in een vrijere opzet; een hofstructuur rond een groene ruimte. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken dient een nieuw bestemmingsplan te worden vastgesteld.

Bekijken

Het vaststellingsbesluit en bestemmingsplan zijn vanaf vrijdag 7 november 2014 in te zien:

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht:

Regels

  • Artikel 2 onder 2.2 wordt; 2.2 de bebouwde oppervlakte: de optelsom van de oppervlakte van alle bouwwerken op een bouwperceel, bouwvlak of ander terrein;

  • Artikel 5.2.2 onder c wordt: indien hoofdgebouwen plat worden afgedekt, mag de bouwhoogte maximaal 7 meter zijn (in het ontwerpplan stond 6 in plaats van 7 meter);

  • Artikel 5.2.2 onder d wordt: indien hoofdgebouwen met een kap worden afgedekt, mogen de goot- en bouwhoogte maximaal 6,5 meter en 10 meter zijn en mag de dakhelling niet minder dan 30 graden en niet meer dan 60 graden zijn (in het ontwerpplan stond 6 in plaats van 6,5 meter)

Verbeelding

  • Het bouwvlak van de bestemming Wonen-3 aan de noordkant van het plangebied (grenzend aan de woningen aan het Van Haersmaplein) is verkleind;

  • De aanduiding 'pad' (pd) is vergroot;

  • Een klein gedeelte van de bestemming Verkeer-Verblijf aan de noordkant van het plangebied heeft een woonbestemming (Wonen-3 en Wonen-Woongebouw) gekregen;

  • Het bouwvlak van de bestemming Wonen-3 in het midden van het plangebied is verkleind;

  • Het bouwvlak van de bestemming Wonen-3 aan de zuidkant van het plangebied is enkele ondergeschikte onderdelen aangepast.

Reageren

Indien u het niet eens bent met de vaststelling van het bestemmingsplan kunt u, als u belanghebbende bent, binnen de beroepstermijn van vrijdag 7 november tot en met donderdag 18 december 2014 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u beroep instellen, tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen. Dit geldt niet voor de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt niet eerder in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Vaststelling welstandscriteria 'Noord Oost, onderdeel 8. Lijsterstraat/Leeuwerikstraat'

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in de raadsvergadering van 21 oktober 2014 heeft besloten om de welstandscriteria 'Noord Oost, onderdeel 8, Lijsterstraat/Leeuwerikstraat' vast te stellen.

De criteria hebben betrekking op het gebied Lijsterstraat/Leeuwerikstraat, dat zich bevindt in het centrale deel van de wijk Noord Oost. Het gebied maakt deel uit van de zogenaamde parkensnoerontwikkeling.

De criteria vormen een aangepaste, partiële herziening welstandsnota Smallingerland 2004. Het plan geeft de gewenste beeldkwaliteit aan van de te realiseren bebouwing op bovengenoemde percelen. Na vaststelling door de gemeenteraad maken de criteria deel uit van de Welstandsnota Smallingerland.

De criteria zijn in te zien in het gemeentehuis (centrale publieksbalie), Gauke Boelensstraat 2 te Drachten en op de gemeentelijke website www.smallingerland.nl, Uitvoering, Bestemmingsplannen, Bestemmingsplannen nu ter inzage.

Het voorliggende plan ligt vanaf 7 november 2014 ter inzage in het gemeentehuis. Mocht u nadere informatie willen hebben, kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers van de afdeling Ontwikkeling.

ONT/EdH

Naar boven