Logo Olst-Wijhe
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Olst-Wijhe, Het Anem 2f’, Olst-Wijhe

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft op 3 november 2014 het bestemmingsplan “Buitengebied Olst-Wijhe, Het Anem 2f” gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de vestiging en in bedrijfname van een activiteitenboerderij mogelijk op het perceel Het Anem 2f te Wijhe. De activiteitenboerderij dient ten behoeve van dagrecreatieve voorzieningen met horeca.

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad ambtshalve en/of naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aangebracht:

Regels:

Aan artikel 1 worden de volgende definities toegevoegd:

  • 1.23 Bijeenkomst, besloten: een niet-openbare bijeenkomst op uitnodiging

  • 1.24 Bijeenkomst, open: een openbare bijeenkomst al dan niet met publieke aankondiging

Vanaf 1.24 worden de daarop volgende begrippen vernummerd

Aan artikel 3.1 wordt toegevoegd:

  • b. Zalenverhuur als bedoeld in categorie 2 van de Staat van Horeca-activiteiten

vanaf sub b. volgen de daarop volgende bestemmingsomschrijvingen.

Artikel 3.5 wordt vervangen door:

Met betrekking tot het gebruik van de gronden en bouwwerken gelden de volgende regels:

  • a. Het aantal evenementen bedraagt ten hoogste 2 per jaar

  • b. Voor openstellingen gedurende de avond en nacht is het gemeentelijk geluidsbeleid voor horeca en evenementen van toepassing

  • c. Het aantal bezoekers per openstelling in de avond en nacht als bedoeld onder sub b, alsmede onder sub d, e en f bedraagt ten hoogste 120 per avond en/of nacht.

  • d. Het aantal openstellingen gedurende de avond ten behoeve van besloten bijeenkomsten bedraagt ten hoogste 64 per jaar

en additioneel aan sub d:

  • e. Het aantal openstellingen gedurende de nacht ten behoeve van besloten bijeenkomsten bedraagt ten hoogste 48 per jaar

  • f. Het aantal openstellingen gedurende de nacht ten behoeve van open bijeenkomsten bedraagt ten hoogste 32 per jaar

Het bestemmingsplan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2013001042-0301, ligt van 28 november 2014 tot en met 8 januari 2015 ter inzage en is digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl. Het plan, inclusief de bijbehorende stukken, ligt ook ter inzage bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) en in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b).

Binnen de genoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door:

  • diegenen die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u als belanghebbende, gedurende de beroepstermijn, een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven