Logo Nijmegen
Definitief besluit omgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) ‘Nijmegen Oud West – 14 (Sonnehaert – Vlietstraat 22)’, Nijmegen

Burgemeester en Wethouders van Nijmegen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen aan Stichting ZZG Zorggroep, Nijmeegsebaan 29, 6561 KE te Groesbeek, voor het wijzigen van het gebruik van voormalig bejaardentehuis naar 150 studenteneenheden met ondersteunende voorzieningen (o.a. horecaruimte en fietsenstalling) en het herinrichten van het terrein met een nieuwe entree via de Voorstadslaan op het perceel kadastraal bekend op de locatie Vlietstraat 22 te Nijmegen.

Het verlenen van de omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • a. Gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan

  • b. Bouwen van een bouwwerk

  • c. Uitrit aanleggen of veranderen

Het ontwerpbesluit met de daarbij behorende stukken heeft met ingang van 3 oktober 2013 gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegen op de volgende locaties:

  • Op internet via: bekendmakingen.nijmegen.nl, en

  • In de Stadswinkel bij de informatiebalie, Mariënburg 75, Nijmegen, geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur en op donderdag van 9.00 – 20.00 uur.

Tijdens deze periode konden zienswijzen worden ingediend.

Ingekomen zienswijze

Tijdens de terinzagelegging hebben wij één zienswijze ontvangen.

Wijziging(en) ten opzichte van het ontwerpbesluit

Het definitieve besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit en wel op de volgende punten:

  • 1. De inrit is circa 30 cm verplaatst (op de tekening naar links) zodat deze meer in het verlengde van de Meerkolstraat is gesitueerd. Hiervoor is document D13.464890 vervangen door document D13.650952 (7482.001 / 230-0-011 / Situatietekening terrein – nieuwe toestand) en document D13.500302 vervangen door D14.051996 (Ruimtelijke Onderbouwing – Nijmegen Oud West – 14 (Sonnehaert))

Ter inzage

Het definitieve besluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 6 februari 2014 tot en met donderdag 20 maart 2014 ter inzage op de volgende locaties:

  • Op internet via: bekendmakingen.nijmegen.nl, en

  • In de Stadswinkel bij de informatiebalie, Mariënburg 75, Nijmegen, geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur en op donderdag van 9.00 – 20.00 uur.

Het onderdeel dat de activiteit ‘Gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan” betreft, is digitaal te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.PB3014-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.PB3014-/NL.IMRO.0268.PB3014-VG01

Daarnaast is het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, digitaal als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen beroep indienen. Dit geldt alleen voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend. Tegen de wijziging kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. De beroepstermijn start op de dag na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd (7 februari 2014 tot en met 20 maart 2014). Alleen als er bijzondere omstandigheden zijn waardoor er geen zienswijze(n) kon(den) worden ingediend, is er een kans dat de bestuursrechter het beroep toch behandelt.

Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend bij de rechtbank te Arnhem. Het postadres van de rechtbank is: Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Het beroepsschrift kan ook digitaal worden ingediend via het digitaal loket op http://loket.rechtspraak.nl/. Hiervoor moet gebruik worden gemaakt van DigiD.

Voor het behandelen van het beroepsschrift zijn griffierechten verschuldigd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de rechtbank (telefoonnummer: 026 – 359 20 00).

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 1.1 lid 1 sub a jo. Bijlage 1, artikel 3.1 van de Crisis- en herstelwet is hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Dit houdt onder meer in dat tegen de definitieve beschikking geen pro-forma beroep ingesteld kan worden. Met andere woorden, de beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen en deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld worden.

Voorlopige voorziening

Zodra het besluit in werking treedt, kan de vergunninghouder het plan uitvoeren. Het indienen van een beroepsschrift schort de inwerkingtreding niet op.

Diegenen die willen voorkomen dat de vergunninghouder gebruik maakt van de vergunning, kunnen om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Arnhem. Het postadres van de rechtbank is: Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Bij het verzoek, gericht aan de voorzieningenrechter, moet een afschrift van het beroepsschrift worden overlegd. De rechter beoordeelt het verzoek en doet vervolgens uitspraak.

Het verzoek kan ook digitaal worden ingediend via het digitaal loket op http://loket.rechtspraak.nl/ . Hiervoor moet gebruik worden gemaakt van DigiD.

Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de rechtbank (telefoonnummer: 026 – 359 20 00).

Naar boven