Logo Overbetuwe
Vastgesteld bestemmingsplan en verlenen omgevingsvergunning voor Elst, Rijksweg Zuid 1-3-5

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe maken ter uitvoering van het raadsbesluit van 11 februari 2011 (toepassingverklaring coördinatieregeling) en ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.30, 3.31 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat de volgende stukken ter inzage liggen:

  • 1. Het op 28 oktober 2014 vastgestelde bestemmingsplan ‘Elst, Rijksweg Zuid 1-3-5’. Bevoegd gezag: de gemeenteraad;

  • 2. De op 20 november 2014 verleende omgevingsvergunning (voor bouwen, slopen, maken van een uitweg en voor het slopen, verstoren, verplaatsen, wijzigen, herstellen, gebruiken, van een monument als bedoeld in de Erfgoedverordening gemeente Overbetuwe 2011) voor Elst, Rijksweg Zuid 1-3-5, met bijbehorende stukken. Bevoegd gezag: burgemeester en wethouders.

Waar gaat het plan over?

Op basis van het nieuwe bestemmingsplan Elst, Rijksweg Zuid 1-3-5 is er vergunning verleend voor de bouw van een appartementencomplex met commerciële ruimte op de begane grond en 14 appartementen op de verdiepingen. Daarnaast wordt het monumentale pand Rijksweg-Zuid 3 – 5 in het complex geïntegreerd en krijgt dit pand een extra bouwlaag. De vergunning betreft ook sloop van de huidige panden en de aanleg van een nieuwe inrit.

Waar kunt u de stukken inzien?

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie, liggen met ingang van donderdag 27 november 2014 tot en met donderdag 8 januari 2015 ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m woensdag van 8.30 – 17.00 uur, donderdag van 8.30 – 20.00 uur en vrijdag van 8.30 – 13.00 uur).

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u ook bekijken op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1734.0105ELSTrwzuid1tm5-VSG1.

De bronbestanden zijn beschikbaar via https://bronro.overbetuwe.nl/7BB3CACF-F075-49C9-B0CA-05AACF768102/

U kunt zowel de stukken horend bij het raadsbesluit als de stukken horend bij de omgevingsvergunning ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl, onder Wonen, verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen (o.a. bestemmingsplannen).

Bent u het niet met het plan eens?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Wij ontvingen geen zienswijzen op de ontwerp omgevingsvergunning. Als u een zienswijze indiende en u bent belanghebbende, dan kunt u beroep instellen. Diende u geen zienswijze in, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend.

Wilt u beroep instellen, dan kunt u uiterlijk op donderdag 8 januari 2015 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U schrijft in uw ondertekend beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit. Stuur een kopie van dit besluit mee. Geeft u ook aan waarom u het niet eens bent met dit besluit. Houdt u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

Op de besluiten zijn de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift alle beroepsgronden tegen dit besluit moet aangeven. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. U kunt in uw beroepschrift alleen een beroep doen op rechtsregels die bedoeld zijn om uw eigen belang te beschermen. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

Het raadsbesluit (bestemmingsplan) en de verleende omgevingsvergunning treden in werking op vrijdag 9 januari 2015. Het indienen van een beroepschrift houdt dit niet tegen. Om de werking van de besluiten uit te stellen, moet u naast uw beroepschrift vragen om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Stuur een kopie van uw beroepschrift mee. Houdt u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

Naar boven