Logo Ridderkerk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Rotonde Vondellaan-Vlietlaan’, Ridderkerk

Op 18 november 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om het ontwerpbestemmingsplan ‘Rotonde Vondellaan-Vlietlaan’ in procedure te brengen.

Aanleiding voor het opstellen van voorliggend ontwerpbestemmingsplan is de wens om een rotonde te realiseren op de kruising van de Vondellaan en de Vlietlaan. De geplande rotonde valt voor het grootste gedeelte binnen de beheersverordening Ridderkerk-Zuid, waarin ter plaatse de functie 'Openbaar gebied' is aangegeven. Binnen deze functie is bepaald dat: 'de openbare ruimte niet zodanig mag worden gewijzigd dat er sprake is van een reconstructie van wegen zoals bedoeld in de Wet geluidhinder'. Met de aanleg van een rotonde is echter wel sprake van een reconstructie. De overige gedeelten van de geplande rotonde vallen binnen bestemmingsplan 'Noordenweg-Westmolendijk'. Hierin zijn ter plaatse de bestemmingen 'Verkeer' en 'Groenvoorzieningen' opgenomen. De realisatie van de rotonde is hierbij gedeeltelijk strijdig met de bestemming 'Groenvoorzieningen'. Met het ontwerpbestemmingsplan wordt de aanleg van de rotonde juridisch- planologisch mogelijk gemaakt.

Wil u het ontwerpbestemmingsplan bekijken?

Dit kan vanaf 28 november 2014 tot en met 8 januari 2015.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook te raadplegen:

Behalve het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook het ontwerpvaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken bekijken.

Wilt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

U heeft hiervoor zes weken de tijd. U kunt uw reactie in een brief schrijven aan de gemeenteraad. Deze brief heet een zienswijze. Stuur uw zienswijze voor 9 januari 2015 op naar Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor kunt u een afspraak maken met de heer A.J. Fenger van de afdeling Advies Ruimte van de BAR- (Barendrecht-Albrandswaard-Ridderkerk) organisatie.

Wat is de volgende stap in de procedure?

Als de termijn waarbinnen gereageerd kan worden is verstreken, worden de eventuele reacties verzameld en voorzien van een conceptreactie. Daarna doen wij een voorstel aan de gemeenteraad om het ontwerpbestemmingsplan vast te stellen. Dat is de laatste stap in de procedure. Als de gemeenteraad het ontwerpbestemmingsplan heeft vastgesteld komt hierover een bericht in de Combinatie, op de website en de Staatscourant.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan of u wilt uw zienswijze mondeling kenbaar maken dan kunt u contact opnemen met de heer A.J. Fenger op het telefoonnummer 0180-451641.

Naar boven