Verkeersbesluit tot instellen fietsstroken op Hannoverstraat op wegvak tussen nummer 1 en nummer 9
Logo Deventer
Kenmerk: ROB: 1382099
Onderwerp
Verkeersbesluit voor het instellen van fietsstroken op de Hannoverstraat op het wegvak tussen nummer 1 en nummer 9 in de gemeente Deventer.
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEVENTER
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet en het door B&W genomen delegatie- en mandaatbesluit van 11 mei 2010, nummer 34.6339, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT
Vereiste van besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een
verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van
het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens,
alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt
gewijzigd.
Gelet op de bekendmaking d.d. 20 november 2014 van de ter inzage legging van het besluit en de mogelijkheid voor belanghebbenden om bezwaar in te dienen.
Motivering
Op de Hannoverstraat zit een fitnesscentrum dat veel bezoek trekt. Hierdoor is de capaciteit van de parkeerplaats direct bij het fitnesscentrum ontoereikend. Het gevolg hiervan is dat bezoekers langs de Hannoverstraat parkeren. Fietsers worden hierdoor gedwongen om langs de auto’s te fietsen. Tegelijkertijd kan er van de andere kant ook (vracht) verkeer komen wat gevaarlijke situaties voort kan brengen. Omdat de weg tevens in een bocht ligt, belemmeren geparkeerde voertuigen het overzicht.
Doormiddel van het aanbrengen van een fietssymbool, wordt de suggestiestrook een officiële fietsstrook. Hierop mag niet geparkeerd worden. De fietsstrook wordt in eerste instantie alleen op het probleemgebied aangegeven en niet verderop in het runshopping centrum. Dit omdat deze problemen daar niet spelen en ook verwacht wordt dat deze hier niet gaan plaatsvinden. Hier liggen namelijk meer parkeerplaatsen langs en in de directe omgeving.
In de directe omgeving van het pand liggen meer dan voldoende parkeerplaatsen. Er zijn dus voldoende alternatieven voor de parkerende bezoekers van het fitnesscentrum.
Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan is het gewenst om fietsstroken op de Hannoverstraat in te stellen. Doormiddel van het aanbrengen van markering met het fietssymbool wordt de maatregel bekrachtigd.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer
is overleg gepleegd met de verkeersadviseur van de Politie-eenheid Oost Nederland, handelend namens de Korpschef.
BESLUITEN
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om
fietsstroken op de Hannoverstraat in te stellen. Doormiddel van het aanbrengen van markering met het fietssymbool wordt de maatregel bekrachtigd.
MEDEDELINGEN
Inzage
Het besluit ligt 6 weken, na publicatie, ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.
Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen het besluit een bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag van publicatie. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.
Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend. Voor de behandeling het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven. Adres: voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost Nederland locatie Zwolle, sector Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.
Deventer, 19 november 2014
namens burgemeester en wethouders van Deventer,
J.T. Lobeek
programmamanager team Ontwikkeling, Realisatie en Beheer
Naar boven