Logo Olst-Wijhe
Ontwerpbestemmingsplan Welsum, Noordwestelijke ontwikkeling, Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Welsum, noordwestelijke ontwikkeling’ en de daarop betrekking hebbende stukken van donderdag 6 februari 2014 t/m woensdag 19 maart 2014 ter inzage liggen bij ons klantcontactcentrum op de locaties in Wijhe (Raadhuisplein 1) en Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b).

Het bestemmingsplan maakt de bouw van 21 woningen mogelijk in het dorp Welsum, in het gebied gelegen ten noordwesten van Welsum (Middelstuk II), kadastraal bekend als gemeente Wijhe, sectie G, nummer 2495. Het woningaanbod voorziet in woningen voor starters, twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels. Het aanbod is nadrukkelijk bedoeld voor inwoners uit Welsum zelf.

Het plan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2013008003-0201, is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl .

Geur

De Wet geurhinder en veehouderij biedt gemeenten de mogelijkheid om andere afstanden of normen vast te stellen dan de landelijk gestelde afstanden en normen. Deze moeten worden vastgelegd in een gemeentelijke geurverordening. Uitgangspunt daarbij is dat de veehouderijen niet in hun belangen worden geschaad en ter plaatse van de nieuwe woningen geen onaanvaardbaar woon- en verblijfsklimaat ontstaat. Om woningbouw mogelijk te maken op de planlocatie nabij Welsum hebben wij een geurverordening opgesteld. De onderbouwing van de verordening is opgenomen in de “Geurgebiedsvisie uitbreiding kern Welsum”. De geurverordening en de geurgebiedsvisie liggen gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Welstand

Op de geplande woningbouwlocatie is nu een welstandsbeleid van toepassing, dat gericht is op het landelijk gebied. Door de bestemmingsplanherziening wordt het gebied bebouwd met woningen en wordt het onderdeel van het dorp. Het welstandsbeleid voor de planlocatie wordt daarom aangepast en gelijk gesteld aan het geldende welstandsbeleid dat geldt in het dorp. Het nieuwe welstandskader ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Inzien en reageren

De hierboven genoemde stukken liggen ter inzage van donderdag 6 februari 2014 t/m woensdag 19 maart 2014. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen:

  • mondeling of schriftelijk zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • mondeling of schriftelijk een inspraakreactie geven op het nieuwe welstandskader en/of de conceptgeurverordening en bijbehorende stukken.

Uw schriftelijke zienswijze of inspraakreactie kunt u sturen naar: de gemeenteraad van Olst-Wijhe, Postbus 23, 8130 AA Wijhe. Een mondelinge zienswijze of inspraakreactie kan uitsluitend worden ingebracht via de vakgroep Ruimtelijke Ontwikkelingen. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt (telefoon 14 0570). In uw zienswijze of reactie dient u aan te geven op welke onderdelen van het plan de zienswijze of reactie betrekking heeft.

Naar boven