Logo Oss
Ontwerpomgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarde ‘Broekstraat 21 in Herpen’ (op het perceel Broekstraat 31 in Herpen), Oss

Burgemeester en wethouders van Oss hebben het voornemen om aan de Broekstraat 21 in Herpen (op het perceel Broekstraat 31 in Herpen) voor de bouw van een beheerderswoning een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht te verlenen en een besluit hogere waarde te nemen.

Waar gaat de ontwerpomgevingsvergunning over?

De ontwerpomgevingsvergunning gaat over de bouw van een bedrijfswoning ten dienste van Stichting Hulphond. Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Om die reden wordt voor het plan de uitgebreide voorbereidingsprocedure van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht doorlopen.

Waar gaat het ontwerpbesluit hogere waarde over?

De Wet geluidhinder regelt hoeveel geluid er bij woningen mag zijn door het verkeer op een weg of spoorweg of door bedrijven. In sommige gevallen mag de gemeente meer geluid toestaan. Burgemeester en wethouders nemen daar dan een apart besluit over. Dit heet een ‘besluit hogere waarde’.

De omgevingsvergunning maakt het mogelijk een beheerderswoning te bouwen op het perceel Broekstraat 31 in Herpen. Voor deze ontwikkeling veroorzaakt het wegverkeer op de A50 te veel geluid. Burgemeester en wethouders willen dit toestaan.

U kunt de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarde bekijken

U kunt van donderdag 27 november 2014 tot en met woensdag 7 januari 2015 de volgende stukken bekijken:

  • de ontwerpomgevingsvergunning

  • de ruimtelijke onderbouwing

  • andere bijbehorende stukken

  • het ontwerpbesluit hogere waarde

U kunt deze stukken bekijken bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

U kunt reageren op de ontwerpomgevingsvergunning

U kunt reageren op de ontwerpomgevingsvergunning. Uw reactie noemen we een zienswijze.

U kunt reageren van donderdag 27 november 2014 tot en met woensdag 7 januari 2015. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling.

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met S. van den Beuken van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, via telefoonnummer 14 0412.

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

Burgemeester en wethouders van Oss

Afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving

Postbus 5

5340 BA Oss

Geef in uw brief aan dat deze over de ontwerpomgevingsvergunning ‘Broekstraat 21 in Herpen’ gaat. Geef ook aan waarom u het niet eens bent met de ontwerpomgevingsvergunning.

U kunt reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde

U kunt reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde. U moet dan wel een belang daarbij hebben. Uw reactie noemen we een zienswijze.

U kunt reageren van donderdag 27 november 2014 tot en met woensdag 7 januari 2015. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling.

Wilt u mondeling reageren? Maak hiervoor dan op tijd een afspraak met C. Rollfs of Roelofs van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied, via telefoonnnummer 14 0412.

Wilt u schriftelijk reageren? Stuur dan een brief aan:

Burgemeester en wethouders van Oss

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk gebied

Postbus 5

5340 AB OSS

Geef u in uw brief aan dat deze over het ontwerpbesluit hogere waarde ‘Broekstraat 21 in Herpen’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met het ontwerpbesluit hogere waarde.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met S. van den Beuken van de afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving, via telefoonnummer 14 0412.

Naar boven