Logo Veenendaal
Vaststelling bestemmingsplan ‘Stationskwartier, deelgebied C - Peliklaanstraat’ en besluit geen exploitatieplan vast te stellen, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 30 oktober 2014 het bestemmingsplan “Stationskwartier, deelgebied C – Pelikaanstraat” gewijzigd heeft vastgesteld en het besluit heeft genomen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Begrenzingen

Het plangebied is gelegen aan de Pelikaanstraat en wordt omsloten door de Ambachtstraat, Zuivelstraat en de bebouwing aan de Industrielaan. De woningen gelegen aan de Pelikaanstraat maken geen onderdeel uit van het plangebied.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van woningbouw (ca. 57 woningen bestaande uit stadsvilla’s, rijwoningen en twee-onder-een-kap woningen).

Het bestemmingsplan geeft de bouwcontouren van de voorgenomen bebouwing aan.

Aangezien het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in dit plan begrepen gronden via een samenwerkingsovereenkomst en allonge is verzekerd, is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan plannen zijn er wijzigingen in het plan verwerkt. Deze wijzigingen staan in een overzicht van wijzigingen. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Ladder voor duurzame verstedelijking in de toelichting opgenomen;

  • De bestemming ‘Groen’ aangepast in zowel de toelichting, de planregels als de verbeelding, zodat binnen deze bestemming geen parkeervoorzieningen kunnen worden gerealiseerd.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan met bijlagen en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van 20 november 2014 gedurende 6 weken (dus tot en met 31 december 2014) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 – 13.00 uur en;

  • op donderdagen is de balie geopend van 09.00 – 20.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie met een directe link naar het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente www.veenendaal.nl > Over Veenendaal > Openbare bekendmakingen.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan. Het instellen van beroep is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbesluiten. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen, kunnen eveneens beroep instellen. Tegen de wijzigingen in het bestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. U krijgt hiervan bericht van de Raad van State.

De besluiten tot vaststelling treden in werking op 1 januari 2015, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan 'Stationskwartier, deelgebied C – Pelikaanstraat' is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het vastgestelde bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met de heer G. Drost van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven