Logo Zuidplas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidplas West Zevenhuizen-Zuid 2’ te Zevenhuizen ter inzage, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zuidplas West Zevenhuizen-Zuid 2’ te Zevenhuizen met ingang van donderdag 20 november 2014 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging

Het plangebied is gelegen te Zevenhuizen aan de Koning Willem-Alexanderlaan, direct ten zuidoosten van het bedrijventerrein Nijverheidscentrum en grenst direct aan het woningbouwontwikkelingsgebied Zevenhuizen-Zuid.

Inhoud plan

Voor het perceel met kavelnummer E 847 geldt nog altijd bestemmingsplan Landelijk Gebied 1990 Zevenhuizen, terwijl het onderdeel uitmaakt van de toekomstige wijk Zevenhuizen-Zuid. Nu is er een globaal plan met uitwerkingsplicht voor woningbouw opgesteld, waarbij het bestaande woonhuis Zuidplasweg 7a conserverend is bestemd. Het plan bevat ook een wijzigingsbevoegdheid om, als dit noodzakelijk blijkt, de groenbestemming te wijzigen in een verkeersbestemming, om de Koning Willem-Alexanderlaan iets haakser op de toekomstige rotonde op de Zuidplasweg te kunnen laten aansluiten.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen liggen met ingang van donderdag 20 november 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpZuidplasWestZZ2-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas (www.zuidplas.nl) kunt u het plan ook inzien als pdf-bestand.

Zienswijze(n)

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Uw zienswijze kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM, tel. (0180) 637 711.

Naar boven