Logo Sliedrecht
Vastgesteld bestemmingsplan Kweldamweg 8–10, Schiedam

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 28 oktober 2014 het bestemmingsplan Kweldamweg 8-10 met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp28kweldamweg8-3001 heeft vastgesteld.

Plangebied

Het perceel ligt aan de Kweldamweg 8-10. Aan de zuidkant van het kavel loopt de Kweldamweg. Ten zuiden hiervan ligt het open weiland tot de spoorbaan en A15 met daarachter de bebouwde kom van Sliedrecht. Aan de westkant ligt op enige afstand een ander agrarisch bedrijf. Naar het oosten en noorden is er het open weiland met in de verte het lintdorp Wijngaarden (2km).

Inhoud bestemmingsplan

De huidige situatie voorziet in het oprichten van een paardenfokkerij voor circa 150 paarden tot 3 jaar en 65 sportpaarden binnen het bestaande bouwvlak. In 2012 is er reeds een vergunning verleend voor een woonhuis met schuur, een stallencomplex, een verzorgingsruimte, fokruimtes, stageverblijven, een kantine, kantoren, een binnenbak en buitenbak, een stapmolen, opslagruimtes en het eerste gedeelte van de ‘boxenstal’ waar de 1- tot 3-jarige paarden worden gehouden.

Initiatiefnemer is voornemens een uitbreiding te doen voor de boxenstal achterop het kavel en een uitbreiding aan de oostkant van het kavel aan de weg met de volgende functies: een woonhuis, een ruimte om op authentieke bakplaten de producten van De Bioderij te promoten (een baklijn voor productiedoeleinden is uitgesloten), een kleinschalig en ondergeschikt restaurant, een biologische kippen- en koeienschuur (met circa 40 koeien, 25 pinken en kalveren, 30 schapen en 400 kippen), een dagopvang/sociale werkplaats en opslagruimtes voor het materieel en materiaal dat hoort bij de genoemde functies. Naast het bouwvlak wordt een paardenbak gerealiseerd van 40 x 80 m. Dit tweede deel past niet in het vigerende bestemmingsplan en daarom is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 21 november 2014 tijdens kantooruren gedurende zes weken, dus tot en met 1 januari 2015, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende bijlagen zijn als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen

Het bestemmingsplan is daarnaast ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Mogelijkheid beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de terinzageligging van de besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Het adres van de Raad van State is: Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Een ingesteld beroep schorst de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven