Logo Sliedrecht
Ontwerp bestemmingsplan Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven, Sliedrecht

Ter inzage

Vanaf 21 november 2014 ligt het ontwerp bestemmingsplan “Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven” ter inzage. Gedurende zes weken, dus tot en met 1 januari 2015, kan een ieder het plan inzien in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het tabblad ‘Een plan bekijken’‘Bestemmingsplannen’ (identificatienummer: NL.IMRO.0610.BP180Uitbreidingge-2001).

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten Ruimtelijke Plannen.

(*) Tegelijkertijd met dit plan ligt in de gemeente Dordrecht Ontwerpbestemmingsplan “Derde Merwedehaven”en Ontwerpbestemmingsplan “Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven” ter inzage.

Ligging

Ligging

Inhoud bestemmingsplan

Het geldende bestemmingsplan voor de Derde Merwedehaven van de gemeente Dordrecht, bestemmingsplan Opgecomen Landen, is – behoudens een herziening uit 2011 – ouder dan 10 jaar en dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening te worden geactualiseerd.

Daarnaast is in de vaststellingsovereenkomst d.d. 18 januari 2011, zoals gesloten tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeente Dordrecht, PROAV N.V. en Derde Merwedehaven B.V., over vervroegde sluiting van de stortplaats bepaald dat een nieuw bestemmingsplan zal worden opgesteld.

Dit nieuwe bestemmingsplan Derde Merwedehaven maakt een uitbreiding van het industrieterrein mogelijk aan de zuidzijde van de haven, dit is het voorterrein van de gesloten stortplaats. Op dit terrein mogen zogenaamde lawaaimakers als bedoeld in de Wet geluidhinder worden gevestigd. Dit zijn bedrijven die een bepaalde mate van geluid veroorzaken en alleen op een gezoneerd industrieterrein zijn toegestaan.

Als gevolg hiervan dient de bestaande geluidzone te worden uitgebreid. Dit blijkt uit akoestisch onderzoek. Onderhavig bestemmingsplan voorziet hierin voor het Sliedrechtse grondgebied. De geluidzone breidt namelijk uit in (noord-)oostelijke richting en overschrijdt de grens tussen de gemeentes Dordrecht en Sliedrecht. Daarom is er voor de gemeente Sliedrecht het bestemmingsplan "Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven" opgesteld.

Mogelijkheid zienswijzen

Tijdens de periode waarin het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk kenbaar maken aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het team VROM, telefoon (0184) 495 956.

Naar boven