Logo Delft
Vastgesteld bestemmingsplan Buitenwatersloot voormalig Combiwerk, Delft

De gemeenteraad van Delft heeft in zijn vergadering van 6 november 2014 het bestemmingsplan Buitenwatersloot voormalig Combiwerk (gewijzigd) vastgesteld. In het besluit tot vaststelling is aangegeven op welke onderdelen het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied is gelegen in het noorden van Delft, tussen de Buitenwatersloot, de Henri Dunantlaan, het Molenhuispad en de Provincialeweg. Het plangebied omvat de locatie voormalig Combiwerk en het Christelijk Lyceum Delft, kadastraal bekend als gemeente Delft F7375.Op de voormalige Combiwerk locatie wordt het Christelijk Lyceum Delft uitgebreid en is de bouw van 58 woningen gepland Het nieuwe bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader om deze ontwikkelingen mogelijk te maken.

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

In samenhang met het bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders van Delft op 6 oktober 2014 een besluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder genomen.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden inzien

Vanaf 20 november 2014 kunt u het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder bekijken.

In beroep gaan

Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarden en hebt u eerder al een zienswijze ingediend? Of kunt u aantonen dat u niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen? Dan kunt u van 21 november 2014 tot en met 2 januari 2015 beroep instellen tegen het besluit van de gemeente om het bestemmingsplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling van hogere waarden. Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

U kunt ook in beroep gaan tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij de vaststelling. Op welke punten het bestemmingsplan is gewijzigd vindt u in het raadsbesluit. Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Invloed Crisis en herstelwet op beroepsprocedure

Op beide besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat het belangrijk is dat u alle beroepsgronden opneemt in uw beroepschrift. U kunt deze na afloop van de beroepstermijn namelijk niet meer aanvullen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure? Kijk dan op www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14015.

Naar boven