Logo Almere
Ontwerpbestemmingsplan De Hoven, De Werven en De Gouwen, Almere Haven, Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied De Hoven, De Werven en De Gouwen een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid. Het ontwerp bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van 24 november 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met 5 januari 2015).

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd bestemmingsplan wordt geen milieueffectrapport opgesteld. Wel is advies ingewonnen bij de wettelijke overlegpartners.

Wat houdt het plan in?

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • het Vroege Vogelbos aan de noordzijde;

  • de Noorderdreef en de Oosterdreef aan de oostzijde;

  • de Lange Wetering, Kerkgracht, Schoolstraat, Middenhof, Binnenhof en Marktgracht (Centrum Almere Haven) aan de zuidzijde;

  • de Westerdreef, Montessoripad, Arkpad, Nijvergouw, Bosgouw aan de westzijde. De groene gebieden aldaar behoren niet tot het plangebied.

Het bestemmingsplan De Hoven, De Werven en De Gouwen is een actualisatieplan ter vervanging van de huidige bestemmingsplannen, die meer dan tien jaar oud zijn. Het nieuwe plan handhaaft in grote lijnen de bestaande gebruiksmogelijkheden, maar als gevolg van actueel beleid en de nieuwe wetgeving worden wel de bouwmogelijkheden voor woningen vergroot. Zo was in de oude plannen nog een goothoogte opgenomen, nu zijn slechts de maximale bouwhoogten opgenomen. Ook is de regelgeving verruimd voor bebouwing in zijtuinen vanaf één meter achter de voorgevel. Op bedrijventerrein De Paal worden de toegestane functies verruimd: tot nu toe konden slechts bedrijven zich hier vestigen, maar in het nieuwe plan zijn bijvoorbeeld ook brandweerkazernes, kerkgebouwen, dansscholen, fitnesscentra of sporthallen toegestaan.

Inloopavond

Om kennis te nemen van het ontwerp bestemmingsplan wordt op maandag 1 december een inloopavond gehouden in basisschool De Ark, Middenhof 210. U kunt vrij inlopen tussen 18.00 en 20.00 uur. Medewerkers van de gemeente Almere zijn dan aanwezig om u een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Hoe kunt u reageren?

Van 24 november tot en met 5 januari 2015 kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan indienen. U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerp bestemmingsplan De Hoven, De Werven en De Gouwen. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/ROM op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling ROM).

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Vraag naar het bestemmingsplan bij een van de medewerkers in de centrale hal van het stadhuis. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:

  • maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

  • donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP1BCDEFLMN01-on01 Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving of bij een van de medewerkers in de centrale hal van het stadhuis.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP1BCDEFLMN01-on01

Naar boven