Logo Medemblik
Vaststelling bestemmingsplan ‘Uitbreiding Simon Loos BV, Wognum’, Medemblik

De gemeenteraad van Medemblik heeft in haar vergadering van 7 oktober 2014 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Simon Loos BV, Wognum’ vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan maakt de uitbreiding van Simon Loos B.V. mogelijk. De uitbreiding komt aan de noordkant van de hoofdlocatie van het bedrijf. De uitbreiding heeft de bestemming ‘Bedrijf – Distributiecentrum’ met daar omheen een strook met de bestemmingen ‘Groen’ en ‘Water’.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

U kunt het bestemmingsplan bekijken op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij Bestemmingsplannen in ontwikkeling. Hier kunt u het bestemmingsplan direct openen met de viewer en u kunt bestemmingsplan als pdf bestand downloaden.

Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u bekijken op het gemeentehuis bij het Klantcontact Centrum(KCC). Het adres van het gemeentehuis is Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag geopend van 9:00 tot 20:00 uur en op de overige werkdagen van 9:00 tot 14:00 uur.

Hebt u gereageerd op het ontwerp van het bestemmingsplan met een zienswijze?

In het hoofdstuk 8 van het bestemmingsplan kunt u lezen hoe de gemeente reageert op uw zienswijze.

Waarom heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld?

Het antwoord leest u terug in het besluit van 7 oktober 2014 waarmee de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld. Dat besluit zit ook in het bestemmingsplan.

Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad?

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan. U hebt zes weken de tijd om beroep in te stellen. De termijn hiervoor loopt van 21 november 2015 tot 5 januari 2015.

Hoe stel ik beroep ik?

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Er zijn ook mogelijkheden om via internet (digitaal) beroep in te stellen.

Let op:

  • Aan het instellen van beroep zijn een aantal voorwaarden verbonden. Voor het instellen van beroep moet u belanghebbende zijn. Daarnaast moet u al eerder hebben gereageerd op het ontwerp van het bestemmingsplan met een zienswijze. Als u dit niet heeft gedaan moet kunnen aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om te reageren. Of u kunt alleen reageren op wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

  • Voor het instellen van beroep moet u brengt de Raad van State kosten in rekening. Dit heet griffierecht. Meer informatie leest u op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Daar leest u ook wat er met u beroepschrift gebeurd.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 6 januari 2015. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken.

Hebt u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt? Dan moet u voor 5 januari 2015 een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de Raad van State.

Dit is een aparte procedure. Hierbij kan de voorzitter besluiten om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffiegeld voor betalen.

Naar boven