Logo Amstelveen
Beschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid, Meerlandenweg 63 (uitgebreide procedure), Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteiten bouwen en handelen in strijd met de regels van het bestemmingsplan voor het legaliseren van een waterbuffertank aan de Meerlandenweg 63.

De geplaatste waterbuffertank is deels gelegen buiten het bouwvlak en deels voor de denkbeeldige voorgevelrooilijn van de woning zoals vastgelegd in het vigerende bestemmingsplan ‘Legmeerpolder Zuid’. Voor dit bouwvoornemen dient middels een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken te worden van het bestemmingsplan.

Locatie

Het perceel is gelegen in het zuidoosten van Amstelveen dicht tegen de grens met Uithoorn, circa 400 meter, en direct ten noorden van de N201.

Ter inzage

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de beschikking, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 20 november 2014 tot en met 31 december 2014 (6 weken) op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: wonen en leven, bestemmingsplannen en structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding?;

  • en via de link

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.OIAVHB11ExG-VG01

Beroep

Er kan door een belanghebbende die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze heeft kenbaar gemaakt en door de belanghebbende die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Dit kan gedurende 6 weken na de dag dat wij het besluit (aan de aanvrager) bekend hebben gemaakt. De bekendmaking gebeurt meestal door verzending aan de aanvrager. De datum van verzending staat bij het besluit vermeld en kan verschillen met de datum van publicatie. Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link:

https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

19 november 2014

Naar boven