Logo Amstelveen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Legmeerpolder Zuid’ naar aanleiding van de tussen- en einduitspraak van de Raad van State, Amstelveen

Op 13 november 2014 heeft de gemeenteraad van Amstelveen ingestemd met het bestemmingsplan ‘Legmeerpolder Zuid’ (IDN: NL.IMRO.0362.11E-VG02). Het bestemmingsplanplan is ongewijzigd vastgesteld. Het besluit volgt op een tussenuitspraak van 16 april 2014 (zaaknummer: 201304407/1/R1) van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit d.d. 13 maar 2013 van het bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid. In de tussenuitspraak is de raad opgedragen om naar aanleiding van de beroepen van De Shelter Amstelveen B.V. en Salomo Aalsmeer B.V. binnen 26 weken nader de keuzes te motiveren.

Op 29 oktober 2014 heeft de Raad van State einduitspraak (201304407/2/R1) gedaan en verklaart de beroepen van De Shelter en Salomo gegrond en draagt de raad op om binnen 12 weken een nieuw besluit te nemen en dit op wettelijke voorgeschreven wijze bekend te maken. Met het vaststellen van bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid wordt aan de einduitspraak en de termijn voldaan.

De volgende planaanpassingen zijn vastgesteld in het bestemmingsplan Legmeerpolder Zuid.

Bij de Legmeerdijk 272 (a) is voor zowel het middelste gedeelte als het achterste gedeelte van het perceel de bestemming bedrijf (met bijhorende bouwregels en categorisering) op de verbeelding opgenomen. Bij de Legmeerdijk 284 is de bestemming bedrijf (met de bijbehorende bouwregels en categorisering) opgenomen. In de toelichting is paragraaf 1.4 opgenomen, waar deze keuzes nader worden gemotiveerd.

Als bijlagen bij de toelichting zijn de tussenuitspraak en de einduitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en het advies van de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak gevoegd.

Het plan is aangepast aan de RO standaarden 2012. Dit heeft geen consequenties voor de inhoud van het plan.

Raadplegen stukken

Het bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels, toelichting en raadsbesluit ligt met ingang van 19 november 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage.

Papier

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen, openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur.

Digitaal

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de beroepstermijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld. Beroep is alleen mogelijk door degene die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend en degene die redelijkerwijs niet in staat waren geweest zienswijze in te dienen. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Naar boven