Logo Amstelveen
Vastgesteld bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Legmeerpolder – Legmeerdijk 246, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 12 november 2014 heeft vastgesteld het bestemmingsplan “1e herziening bestemmingsplan Legmeerpolder – Legmeerdijk 246” (NL.IMRO.0362.11J-VG01).

Op 29 mei 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan 'Legmeerpolder" vastgesteld. Hiertegen is beroep ingediend. Het beroep was gericht tegen de aan de woning toegekende bestemming ‘Agrarisch – Glastuinbouw Bedrijfswoning’ in verband met het gebruik als burgerwoning. Op 26 februari 2014 heeft de Raad van State uitspraak gedaan. Het beroep is gegrond verklaard. De afdeling heeft het besluit van de raad tot het vaststellen van het bestemmingsplan, voor zover het betreft het plandeel met de bestemming ‘Agrarisch – Glastuinbouw Bedrijfswoning” voor dit perceel vernietigt en heeft de gemeente opgedragen een nieuw besluit te nemen. Hiertoe is het onderhavige bestemmingsplan gemaakt.

Het raadsbesluit tot vaststelling, het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende kaart (digitale verbeelding), planregels en toelichting liggen met ingang van 20 november 2014 gedurende zes weken voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • Het vastgestelde bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging te bekijken op internet via de gemeentelijke website, www.amstelveen.nl (onder: wonen en leven, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke ruimtelijke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding);

  • En via de link op htttp://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.11J-VG01 ;

  • Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis, aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 08.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan en het concept ontheffingsbesluit hogere waarde bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven