Bestemmingsplan Buitengebied Van Wuyckhuiseweg 1/1a en Binnendijk 22/22a in Hoek, Terneuzen

Op deze procedure is de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent dat voor met elkaar samenhangende besluiten, in dit geval het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, ten behoeve van het realiseren van een nieuwe woning gelijktijdig de procedure doorlopen en bekend wordt gemaakt.

Bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 november 2014 het bestemmingsplan Buitengebied Van Wuyckhuiseweg 1/1a en Binnendijk 22/22a in Hoek (NL.IMRO.0715.BPBG10-VG99) ongewijzigd heeft vastgesteld.

In dit bestemmingsplan wordt toepassing gegeven aan de ruimte voor ruimteregeling zoals bedoeld in artikel 60.5 van het bestemmingsplan Buitengebied. De opstallen aan de Binnendijk 22/22a zijn wegbestemd en worden gesloopt. Aan de Van Wuyckhuiseweg 1a wordt een nieuwe compensatiewoning mogelijk gemaakt. De bedrijfsfunctie aan de Van Wuyckhuiseweg 1 maakt ook deel uit van het plangebied.

Omgevingsvergunning

Tevens maakt het college bekend dat de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen ten behoeve van het realiseren van een nieuwe woning aan het adres Van Wuyckhuiseweg 1a Hoek (W-AOV140379) is verleend op 18 november 2014.

Ter inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken zijn van 20 november tot en met 31 december 2014 digitaal raadpleegbaar bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestiging Markt 1 in Axel. De openingstijden van de publieksbalies zijn van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur en op afspraak.

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Wonen/Bestemmingsplannen

Beroep

Tegen de bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wanneer u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een

  • zienswijze in te dienen tijdens de ontwerpfase;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde besluit ten opzichte van het

  • ontwerp.

De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij mevrouw J. Ocké van het team Planvorming, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000).

Terneuzen, woensdag 19 november 2014

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret

burgemeester, J.A.H. Lonink

Naar boven