Logo Olst-Wijhe
Ontwerpwijzigingsplan Welsumerwaarden, Olst-Wijhe

Het ontwerp en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 21 november 2014 tot en met 1 januari 2015 ter inzage bij ons klantcontactcentrum, locatie Wijhe (Raadhuisplein 1). Het plan, met het identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2014002005-0201 is ook te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.olst-wijhe.nl/.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe, Postbus 23, 8130 AA Wijhe. U dient te vermelden op welke onderdelen van het ontwerpplan de zienswijze betrekking heeft. Voor nadere informatie of voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u terecht bij de vakgroep Ruimtelijke Ontwikkelingen, telefonisch te bereiken via ons Klantcontactcentrum: telefoonnummer 14 0570.

Achtergrondinformatie

De Kaderrichtlijn Water (KRW) is een Europese richtlijn die erop gericht is de kwaliteit van het oppervlakte- en grondwater in Europa te verbeteren. De Welsumerwaarden maken deel uit van de opgave KRW IJssel. Binnen deze opgave is er voor gekozen om in de Welsumerwaarden een (ondiepe) nevengeul te realiseren. Deze geul wordt gecombineerd met de geul die in het kader van de doelstelling Ruimte voor de rivier wordt gerealiseerd. De realisatie van ondiep, stromend water levert de benodigde leefgebieden op voor stroomminnende vis en macrofauna. Dit zijn in het water levende kleine dieren, zoals slakken, libellen- en muggenlarven en kokerjuffers. De KRW-geul Welsumerwaarden past echter niet binnen de Partiële herziening van het bestemmingsplan Uiterwaarden. Het wijzigingsplan voorziet in het wijzigen van de bestemming ‘Agrarisch met waarden – Natuur en landschap’ in de bestemming ‘Natuur’.

Naar boven